9,7 miliarde de minute iniţiate în reţelele mobile de telefonie din România în prima jumătate a anului 2007

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 decembrie 2007

9,7 miliarde de minute iniţiate în reţelele mobile de telefonie din România în prima jumătate a anului 2007

Traficul de voce originat în reţelele publice mobile îşi menţine trendul ascendent, înregistrând o creştere de 24% faţă de semestrul al doilea al anului trecut - arată Raportul final de date statistice al sectorului de comunicaţii electronice pentru perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2007, publicat de ANRCTI.

În primul semestru al anului 2007, traficul total realizat în reţelele mobile de telefonie (exclusiv roaming) a atins valoarea de 9,7 miliarde minute, ponderea cea mai mare fiind deţinută de traficul către reţelele proprii (79,3%), acesta având şi cea mai însemnată evoluţie, de +25,8%, faţă de perioada precedentă. Traficul către alte reţele mobile de telefonie reprezintă 15,5% din totalul de trafic realizat în reţelele mobile, urmat de traficul către reţelele fixe de telefonie (3,2%) şi de traficul către reţele internaţionale (2%), fiecare segment înregistrând creşteri comparativ cu perioada anterioară.

Media lunară a traficului de voce originat de către un utilizator al serviciilor de telefonie mobilă a crescut cu 8 minute, ajungând la o oră şi 23 de minute, datorită unei rate semestriale de creştere a volumului de trafic de voce (+24%) superioare ratei de creştere a numărului de utilizatori (+12%).

Şi în ceea ce priveşte utilizarea altor tipuri de servicii s-au constatat creşteri semnificative. Astfel, traficul de mesaje scrise din perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2007 a crescut cu 27% faţă de traficul înregistrat în semestrul al doilea din 2006 şi cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2006, rezultând o medie de 13 mesaje scrise pe utilizator transmise lunar. După scăderea înregistrată în a doua jumătate a anului 2006, traficul de mesaje multimedia a crescut cu 40% în primele şase luni din 2007.

Traficul total de voce realizat de utilizatorii furnizorilor de servicii de telefonie fixă din România (fie prin reţelele publice fixe proprii, fie prin reţele unor terţi) era de 3,9 miliarde minute, înregistrând o scădere cu aproximativ 8% faţă de sfârşitul anului trecut. Volumul total de trafic realizat de către utilizatorii finali ai celor 70 de furnizori alternativi de servicii de telefonie la puncte fixe (inclusiv prin tehnologie VoIP), utilizând fie propriile reţele, fie reţelele unor terţi, atinge valoarea de 1,23 miliarde minute, cu 5,3% mai mult faţă de perioada precedentă de raportare, reprezentând 31,5% din valoarea traficului total de voce realizat la puncte fixe. Dintre furnizorii alternativi de servicii de telefonie fixă, 35 ofereau servicii de acces la o reţea publică fixă de telefonie şi deţineau 25% din numărul total de linii telefonice instalate la puncte fixe.

La aceeaşi dată, în România, un număr de peste 1300 de furnizori ofereau servicii de acces la internet, numărul conexiunilor care permit accesul la internet ajungând la aproximativ 4,5 milioane (inclusiv conexiuni de acces mobil prin HSCSD, GPRS, CDMA, 3G şi conexiuni de acces dial-up la puncte fixe), din care mai mult de 2 milioane reprezentau conexiuni de acces pentru care se plăteau abonamente. Din totalul de conexiuni, 1,51 milioane reprezintă conexiuni de acces în bandă largă la puncte fixe, iar 0,82 conexiuni de acces mobil în bandă largă, astfel încât rata de penetrare la 100 locuitori a serviciilor de acces la internet în bandă largă la puncte fixe şi mobile a atins valoarea de 11%.

Serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale au atras 4,6 milioane abonaţi (în creştere cu 4% faţă de sfârşitul anului 2006), în special pe baza unei creşteri cu 57,4% a numărului de abonaţi la reţelele de retransmisie prin satelit de tip DTH.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb