A început procesul intentat de BRM împotriva fostei conduceri

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2008

A început procesul intentat de BRM împotriva fostei conduceri

Actuala conducere a Bursei Române de Mărfuri (BRM) i-a dat în judecată pe fostul preşedinte-director general al BRM, Mircea Filipoiu, şi pe fos­tul director economic Cornelia Sava, cei doi fiind acuzaţi că ar fi prejudiciat instituţia cu 109.863 de lei. În acţiunea introdusă de Bursă împotriva lui Mircea Filipoiu, Tribunalul Bucureşti urmează să se pronunţe pe 9 septembrie, iar în cea împotriva Corneliei Sava - pe 10 septembrie.

În ceea ce-l priveşte pe Mircea Filipoiu, BRM susţine, în acţiunea depusă în instanţă că, în urma unui Raport de audit efectuat de "Group Expert Consulting" SRL, a rezultat că, în perioada 2004 - 2007, în vederea efectuării unor deplasări sau pentru alte scopuri, acesta a solicitat şi încasat de la BRM mai multe sume de bani, fie cu titlu de avans, fie prin alimentarea cardului, sume pentru care nu a prezentat documente justificative.

Potrivit NewsIn, suma totală solicitată de BRM de la Mircea Filipoiu este de 74.666 lei la care, dacă instanţa va admite acţiunea, ar urma să se adauge dobânda legală. "Având în vedere situaţia creată, în scopul soluţionării pe cale amiabilă a diferendului, BRM l-a notificat pe pârât (Filipoiu n.r.) cu privire la calitatea acestuia de debitor invitându-l să îşi achite obligaţiile pecuniare faţă de societate, demers în urma căruia acesta a achitat, în luna martie 2008, suma de 10.000 lei", mai arată acţiunea BRM depusă la Tribunalul Bucureşti.

De la fostul director economic Cornelia Sava, actuala conducere a Bursei vrea să recupereze suma de 35.497 lei, cu tot cu dobânda legală calculată de la data însuşirii sumelor de bani şi până la achitarea efectivă a acestora. Cornelia Sava este acuzat că a prejudiciat societatea prin faptul că, în calitate de persoană răspunzătoare cu privire la acordarea drepturilor salariale angajaţilor BRM, abuzând de puterea decizională, şi-a creat avantaje materiale necuvenite, respectiv a dispus în favoarea sa şi a încasat efectiv sume de bani cu titlu de drepturi salariale, fie prin ridicarea unor sume de bani din casierie fără document justificativ fie prin sume acordate ilegal sieşi şi încasate. Aceste sume erau mai mari decât drepturile salariale cuvenite.

Actualul preşedinte-director general al BRM, Radu Popa, nu a dorit să comenteze situaţia, susţinând că lasă justiţia să-şi spună cuvântul.

Mircea Filipoiu a activat în cadrul Bursei Române de Mărfuri din 1995, mandatul său de preşedinte încheindu-se în noiembrie 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb