A început selecţia celor care vor fi concediaţi din TVR

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 6 noiembrie 2012

A început selecţia celor care vor fi concediaţi din TVR

Încă nu este stabilit calendarul procedurii de selecţie

Angajaţii TVR se află, începând de ieri, într-un proces de selecţie în urma căruia circa 900 de persoane vor părăsi televiziunea.

Potrivit unui comunicat remis redacţiei, "la selecţie vor participa toţi salariaţii SRTv, notificaţi în acest sens, cu excepţia situaţiilor prevăzute de legislaţia incidentă în materia concedierii colective". Printre angajaţii care se află în această situaţie sunt persoanele aflate în concediu de creştere a copilului, în concediu de studii sau în concediu fără plată, după cum ne-au spus reprezentanţii televiziunii.

"Restructurarea personalului din Televiziunea Română începe luni, 5 noiembrie 2012, cu selecţia, pe criterii profesionale, a celor 2.395 de angajaţi care vor rămâne în noua structură a SRTv", arată comunicatul.

Selecţia angajaţilor presupune trei etape - depunerea unui memoriu de activitate, completarea unui test grilă şi susţinerea unui interviu - care, în punctajul final, vor avea ponderi de 50%, 20% şi, respectiv, 30%.

Reprezentanţii televiziunii publice ne-au spus că nu a fost încă stabilit întregul calendar pentru procedura de selecţie, neştiindu-se exact când va fi finalizată aceasta.

Salariaţii TVR sunt evaluaţi de un număr de 11 comisii "alcătuite din profesionişti în domeniile corespunzătoare fiecărei categorii de activitate din SRTv".

După afişarea punctajelor finale şi încheierea procedurilor de disponibilizare, angajaţii selectaţi vor fi repartizaţi în structurile şi pe func-ţiile din noua organigramă, restul fiind disponibilizaţi.

Pentru plata salariilor compensatorii către cei care vor fi concediaţi, conducerea TVR intenţionează să contracteze un credit comercial de 10-15 milioane de euro, după cum a declarat, recent, Valentin Nicolau, membru în Consiliul de Administraţie al instituţiei din partea salariaţilor.

Procesul de selecţie a personalului din TVR a fost din nou supus aprobării Consiliului de Adminis-traţie, în urmă cu circa o săptămână (componenţa acestuia din urmă fiind ea însăşi modificată şi aprobată în Parlament după ce, în septembrie, Curtea Constituţională a Româ-niei a admis sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului de numire a CA al TVR, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de democrat-liberali, şi a decis că numirea Consiliului, în iunie 2012, este neconstituţională), întrucât modalitatea de punere în aplicare a procedurii fusese stabilită printr-un Ordin semnat de Preşedintele-Director General al TVR.

Acesta a fost contestat de angajaţii televiziunii, care au protestat mai multe zile în faţa instituţiei.

Salariaţii au acuzat conducerea TVR că înscrierea în procesul de selecţie este condiţionată de renunţarea "voluntară" la locul de muncă, refuzul înscrierii în acest proces echivalând cu disponibilizarea.

Valentin Nicolau sublinia, într-o scrisoare deschisă pe care a postat-o pe blogul său, că preşedintele Televiziunii Române Claudiu Săftoiu a "pregătit o cerere-capcană pe care o prezintă ca obligatoriu de semnat de către toţi angajaţii. Din cererea de înscriere rezultă că angajatul e cel care solicită < înscrierea în procesul de selecţie >, în vederea obţinerii unui < viitor loc de muncă > şi că este < de acord cu Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea selecţiei salariaţilor SRTv >!".

Noua procedură nu mai presupune completarea acestei cereri de către angajaţii TVR.

Noul CA a cerut şi excluderea tes-tului grilă din procesul de evaluare, însă această solilcitare a fost respinsă, după cum ne-a spus Sorin Burtea, membru în CA din partea angajaţilor, după ce actualul proces de selecţie a fost adoptat în cadrul CA.

Până la finalul acestui an, instituţia trebuie să prezinte Parlamentului un raport privind rezultatele programului de restructurare, solicitat de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă, ca urmare a situaţiei financiare extrem de dificile în care se află.

Din Programul de redresare economică face parte, printre altele, şi procesul de disponibilizare colectivă, dar şi desfiinţarea unora dintre posturile publice de televiziune şi reducerea cheltuielilor cu peste 50%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb