A patra rectificare negativă, în acest an, a bugetului educaţiei

F. A.
Macroeconomie / 25 noiembrie 2008

O sumă de 570 milioane de lei din bugetul Ministerului Educaţiei este dirijată prin cea de-a patra rectificare negativă, către domenii care ar putea aduce partidelor ce încă guvernează un retuş al imaginii şi câteva voturi în plus, susţine secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu.

,,Prin această rectificare, Guvernul recunoaşte implicit că până acum ne-a minţit şi că în buget existau sumele necesare aplicării Legii nr.221/2008 începând cu 1 octombrie. După ce a supus ridicat opinia publică împotriva salariaţilor din învăţământ, după ce a cerut părinţilor şi elevilor să spună la ce investiţii, în infrastructură, ar trebui să se renunţe pentru majorările salariale, astăzi, Guvernul descoperă în bugetul învăţământului un excedent financiar tocmai bun de folosit ca mită electorală", se afirmă în Comunicatul FEN.

Federaţia Educaţiei Naţionale solicită imperativ atât premierului cât şi ministrului Vosganian să explice de unde provin banii rectificaţi şi la ce proiecte au trebuit să renunţe pentru a acoperi "promisiunile demagogice şi nesustenabile" făcute până acum.

Salariaţii din învăţământ au hotărât să se adreseze instanţelor de judecată şi organismelor internaţionale pentru a-şi obţine drepturile stabilite prin lege.

,,Suntem convinşi că pe 30 noiembrie vor fi votaţi de toţi cei care acceptă ca învăţământul să fie în continuare batjocorit de persoane pentru care şcoala nu a însemnat şi nu înseamnă nimic, pentru care banii învăţământului pot fi folosiţi în cu totul alte scopuri, dar care, cu neruşinarea specifică, continuă acum în campania electorală să se laude cu alocaţiile bugetare şi care declară că în continuare "vor face totul" pentru binele acestuia", se spune în încheierea comunicatului FEN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb