AAF: Listarea Hidroelectrica este o oportunitate uriaşă pentru piaţa de capital locală

S.B.
Piaţa de Capital / 23 iunie 2023

AAF: Listarea Hidroelectrica este o oportunitate uriaşă pentru piaţa de capital locală

Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România (AAF) salută decizia de listare a Hidroelectrica şi afirmă că est, o oportunitate pentru dezvoltarea pieţei de capital din România, dar şi pentru investitorii de retail care vor să devină acţionari ai companiei, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Începând de astăzi, românii interesaţi să devină investitori la Hidroelectrica o pot face şi prin intermediul fondurilor de investiţii, unde nivelul investiţiei este sensibil mai mic decât limita minimă de 50 de acţiuni H2O stabilită în prospectul aprobat. Pachetul de acţiuni deţinute de FP care a intrat la tranzacţionare pe Bursa de la Bucureşti este de 17,34%" se arată în comunicatul AAF.

"Listarea Hidroelectrica, "perla energiei româneşti" cum deja se spune, este deopotrivă un moment istoric, pentru sectorul energetic local, pentru piaţa de capital autohtonă, pentru investitorii români şi, nu în ultimul rând, pentru România, în perspectivă. Această ofertă publică iniţială este o oportunitate uriaşă de dezvoltare pentru BVB care îşi consolidează astfel intrarea în liga mare a burselor europene şi suntem încrezători că prezenţa Hidroelectrica pe bursă va atrage în România resurse importante de bani şi jucători instituţionali mari din toată lumea.

Listarea Hidroelectrica este o oportunitate şi pentru investitorii de retail din România, adică pentru micii investitori care vor să economisească inteligent pentru viitor. Chiar dacă nu dispun de suma necesară pentru a achiziţiona pachetul minim H2O, aceştia pot deveni investitori în Hidro prin intermediul fondurilor de investiţii cu expunere pe piaţa locală de capital. Tot ce trebuie să facă cei interesaţi este să meargă la administratorii de fonduri de investiţii sau la băncile care distribuie fonduri de investiţii şi să întrebe despre fondurile de investiţii în acţiuni", a declarat Horia Gustă, preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Poate doar pentru fondurile de pensii sa fie vreo oportunitate pentru ca nu prea au unde sa bage bani multi, pentru retail sunt multe alte solutii, cel putin mai sigure decat intrarea in aceasta oferta

    le umfla si asta... pai interesul administratorilor de fonduri e sa fie cat mai multe subscrieri in fondurile lor ca sa incaseze comisioane, ca oricum de garantie a investitiei sau a unei rate de crestere nu se poate vorbi.

    Da, oferta asta e mana cereasca pentru incompetentii de la bvb si de la fondurile de investitii, de aia s-au luptat ca H2O sa se listeze doar aici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb