AB InBev a vândut obligaţiuni de 46 de miliarde dolari pentru a finanţa preluarea SABMiller

S.A.
Companii / 14 ianuarie 2016

Grupul belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev a anunţat astăzi că a reuşit să strângă 46 de miliarde de dolari de pe urma unui emisiuni de obligaţiuni semnificative care îi va permite să finanţeze preluarea rivalului SABMiller, transmite AFP.

Aceasta este cea de-a doua mare emisiune de obligaţiuni derulată vreodată de o companie, devansată doar de emisiunea de 49 de miliarde de dolari derulată în urmă cu doi ani de Verizon Communications Inc. pentru a finanţa preluarea participaţiei deţinute de Vodafone Group Plc la societatea lor mixtă care controla cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA.

Aşa cum se aşteptau analiştii, emisiunea lansată miercuri de AB InBev, care a oferit bonduri denominate în dolari împărţite în opt părţi, cu maturităţi variind de la trei până la 30 de ani, s-a bucurat de un interes enorm în condiţiile în care a primit comenzi de peste 110 miliarde de dolari, ceea ce a permis reducerea randamentelor. "Este vorba de o companie de calitate care produce bunuri de consum şi operaţiunea a generat un interes enorm", a declarat traderul Donald Ellenberger.

Această vânzare de obligaţiuni a venit într-un moment în care pieţele financiare trec printr-o perioadă agitată din cauza încetinirii economiei chineze, prăbuşirii preţurilor la materii prime şi primei majorări a costului creditului în SUA din ultimul deceniu.

În toamna anului trecut, primii doi mari producători mondiali de bere au anunţat încheierea unui acord oficial privind preluarea grupului britanic SABMiller de către rivalul belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev, o tranzacţie evaluată la 117,4 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb