ABN Systems: Piaţa echipamentelor pentru call centers din România poate creşte cu 15% în 2023

D.T.
Companii / 22 martie 2023

ABN Systems: Piaţa echipamentelor pentru call centers din România poate creşte cu 15% în 2023

Piaţa echipamentelor pentru call centers din România poate creşte cu 15% în 2023, în condiţiile în care majoritatea companiilor de profil şi-au bugetat creşteri între 12 şi 20% ale cifrelor de afaceri, în acest an, iar numărul angajaţilor din domeniu ar urma să îşi continue creşterea, estimează ABN Systems International, companie deţinătoare a Tellur, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, anul trecut, industria de Business Process Outsourcing (BPO) din România a înregistrat o creştere de cel puţin 10% la nivelul cifrei de afaceri, respectiv o extindere de circa 20% a numărului de angajaţi. Anul acesta, deşi investiţiile în automatizare ar mai putea diminua ritmul de creştere a angajărilor, se va menţine şi nevoia de noi angajaţi.

Din datele CustomerServ, companie americană de consultanţă în domeniul BPO, numărul de angajaţi din call centers din România ar urma să ajungă la 220.000 în 2023, arată comunicatul. Faptul că, în ultimii ani, o bună parte din totalul angajaţilor a ajuns să lucreze în sistem "hibrid" (2-3 zile în fiecare săptămână de la birou) sau "fully remote" (100% din timpul de lucru în afara biroului) nu a redus nevoia de echipamente profesionale.

Din datele de piaţă ale ABN Systems, companiile cu servicii de call center alocă până la 450 de euro pe an pentru echipamentele necesare per angajat (pentru computer şi/sau monitor, căşti, acces la internet), dar cheltuiala medie efectivă se situează în jur de 200 de euro anual.

Din această sumă, circa 60 de euro + TVA reprezintă costul unei perechi de căşti profesionale, care să asigure calitatea conversaţiilor cu clienţii, respectiv confortul angajaţilor care le folosesc 6-8 sau mai multe ore, în fiecare zi. Dat fiind ritmul intens de utilizare al acestor căşti, se recomandă înlocuirea lor cel puţin o dată pe an, se precizează în comunicat.

"Asemenea altor domenii de activitate, nici industria partenerilor noştri din call centers nu a fost ferită de schimbări în ultimii trei ani, iar cea mai însemnată dintre acestea este generalizarea lucrului hibrid sau de la distanţă. Trendul ascendent al industriei se menţine, atât în privinţa cifrei de afaceri şi al noilor clienţi atraşi, cât şi în privinţa creşterii numărului de angajaţi. Acestea înseamnă că inclusiv nevoia de echipamente, precum căştile audio profesionale, poate creşte cu cel puţin 15% în 2023. Lucrul la distanţă nu a diminuat, ci a sporit nevoia unor echipamente audio de calitate, care îmbunătăţesc experienţa comunicării în cadrul convorbirilor telefonice şi al întâlnirilor online, fără să afecteze auzul, chiar dacă sunt folosite intensiv. De anul trecut, ABN Systems nu este doar distribuitor pentru astfel de căşti, ci şi producător, prin gama Tellur Voice", a declarat George Barbu, CEO al ABN Systems International.

Pentru a răspunde nevoilor industriei de call centers, ABN Systems International a lansat, în 2022, căştile cu fir Tellur Voice. Ele asigură un sunet impecabil, iar utilizatorii pot beneficia de conversaţii clare, datorită microfonului care anulează zgomotele de fundal. Căştile pot fi conectate la orice dispozitiv cu port USB standard sau Type C şi dispun de o telecomandă încorporată ce permite controlul volumului, iniţierea şi finalizarea apelurilor, precum şi setarea în modul mut. Căştile permit o rotaţie de 11 grade, iar microfonul este ajustabil până la 315 grade, se mai precizează în comunicat.

"În condiţiile în care o parte considerabilă a angajaţilor din call centers preferă telemunca, căştile profesionale reprezintă un echipament esenţial pentru desfăşurarea activităţii, deoarece elimină zgomotul de fundal şi păstrează constantă calitatea sunetului. Astfel, clientul nu percepe vreo diferenţă între discuţia cu un angajat aflat într-un birou sau oricare alt loc", a precizat George Barbu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb