Accenture: 88% dintre liderii din mediul de afaceri anticipează un ritm al schimbărilor fără precedent în 2024

F.D.
Companii / 18 ianuarie

Accenture: 88% dintre liderii din mediul de afaceri anticipează un ritm al schimbărilor fără precedent în 2024

Liderii din mediul de afaceri s-au confruntat cu un ritm al schimbărilor fără precedent în 2023, iar acum se aşteaptă ca acesta să accelereze şi mai mult în 2024, potrivit studiului Accenture (NYSE: ACN) Pulse of Change: 2024 Index, publicat cu ocazia reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

Noul indice anual clasifică şase factori de schimbare care afectează afacerile - Tehnologie, Talente, Economie, Geopolitică, Climă şi Consumatori şi Social - folosind o serie de indicatori cheie, cum ar fi productivitatea muncii şi cheltuielile IT. Apoi compară aceste date cu un sondaj efectuat în rândul a 3.400 de directori executivi cu privire la modul în care aceştia văd impactul fiecărui factor asupra organizaţiilor lor, precum şi la pregătirea acestora să reacţioneze.

Analiza indicatorilor Indexului relevă faptul că perturbarea tehnologică a crescut cel mai mult în 2023, urcând pe locul 1, de pe locul 6 în 2022, fiind stimulată de progresele în inteligenţa artificială generativă. În cadrul sondajului, directorii executivi au clasat tehnologia ca fiind principala cauză a schimbării.

Potrivit analizei indicatorilor, Talentul - inclusiv probleme precum deficitul de competenţe şi lipsa de implicare a angajaţilor - a fost al doilea motiv care a dus la schimbarea în afaceri; însă, în cadrul sondajului, directorii executivi l-au clasat pe locul 4. Cu toate acestea, 42% dintre lideri au declarat că lipsa competenţelor relevante este una dintre cele mai importante trei provocări la adresa capacităţii organizaţiilor de a se adapta la schimbări. Aceste concluzii subliniază cât de importantă este prioritizarea strategiei privind talentele, în special în contextul nevoii de a valorifica potenţialul noilor tehnologii.

Analiza indicatorului Index a constatat că, în general, pentru toţi cei şase factori, ritmul schimbărilor a crescut brusc din 2019 cu 183% în ultimii patru ani şi cu 33% numai în ultimul an.

"Nivelul de schimbare a crescut în mod incontestabil în ultimii ani şi face necesară şi o schimbare structurală a modului în care funcţionează companiile pentru a face faţă - nu mai poate fi vorba de a face pur şi simplu acelaşi lucru, mai repede", a declarat Jack Azagury, Group Chief Executive-Strategy & Consulting, Accenture. "Sursa schimbării şi a perturbării - tehnologia - este cheia. Credem că firmele care vor reuşi în următorul deceniu sunt cele care adoptă o strategie de reinventare continuă a fiecărei părţi a afacerii lor folosind tehnologia, datele şi inteligenţa artificială, inclusiv puternica inteligenţă artificială generativă".

Sondajul efectuat în rândul directorilor executivi arată că ritmul rapid al schimbării are un potenţial continuu de impact larg asupra liderilor în anul următor:

Un procent impresionant de 88% dintre liderii din mediul de afaceri anticipează un ritm şi mai rapid al schimbărilor în 2024.

60% văd schimbarea ca pe o oportunitate, iar 68% se aşteaptă la o accelerare a creşterii veniturilor în 2024.

În ciuda optimismului lor, mai mult de jumătate (52%) spun că nu sunt pe deplin pregătiţi să facă faţă schimbărilor cu care se vor confrunta în mediul de afaceri din 2024.

Perturbarea tehnologică privită ca o oportunitate, cu prudenţă în utilizarea responsabilă

61% dintre directorii executivi se aşteaptă ca ritmul de perturbare a tehnologiei să se accelereze şi mai mult în 2024, iar 76% consideră că inteligenţa artificială generativă este mai mult o oportunitate decât o ameninţare şi se va dovedi mai benefică pentru creşterea veniturilor decât pentru reducerea costurilor.

Cu toate acestea, aproape jumătate (47%) spun că nu sunt pregătiţi pentru ritmul accelerat al schimbărilor tehnologice, iar 72% abordează acum investiţiile cu mai multă prudenţă din cauza preocupărilor societăţii cu privire la utilizarea responsabilă a inteligenţei artificiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb