ACCENTURE: Decizii cheie pentru valorificarea la maximum a investiţiilor în tehnologiile de vârf

C.B.
Companii / 30 ianuarie 2020

Paul Daugherty (Sursă foto: Twitter)

Paul Daugherty (Sursă foto: Twitter)

Majoritatea directorilor executivi nu reuşesc să obţină niveluri de inovare care să conducă la creşterea afacerilor şi a veniturilor companiilor, deşi consideră că sistemele informatice pe care le deţin sunt eficiente, arată un nou studiu global realizat de Accenture.

Potrivit sursei citate, studiul, care a analizat gradul de adopţie al tehnologiilor mature, dar şi al celor emergente - cum ar fi inteligenţa artificială (AI), cloud, blockchain şi realitatea extinsă (XR) - arată că doar 10% dintre companii fac investiţii optime în tehnologie şi valorifică la maximum aceste investiţii.

Astfel, companiile care adoptă mai agresiv noile tehnologii şi reduc barierele în scalarea inovaţiilor la nivelul întregii organizaţii au o rată de creştere a veniturilor de peste două ori mai mare decât companiile de pe ultimele locuri ale clasamentului.

Totodată, studiul a constatat că 80% dintre directorii executivi consideră că au tehnologiile potrivite pentru a inova la scară largă, iar 70% afirmă că sunt foarte informaţi despre investiţiile organizaţiei lor în inovare.

Paul Daugherty, Chief Technology Officer şi Innovation Officer la Accenture, a declarat: "Majoritatea companiilor riscă o pierdere semnificativă a veniturilor viitoare din cauza diferenţei dintre valoarea potenţială şi cea realizată a investiţiilor lor în tehnologie."

În cadrul studiului, Accenture a identificat cinci factori cheie care diferenţiază top 10% companii de restul:

Progres: Implementarea noilor tehnologii pentru a dezvolta procesele de business. Un exemplu este utilizarea cloud şi a inteligenţei artificiale pentru a creşte eficacitatea mai multor procese de afaceri simultan mai degrabă decât separat.

Adaptare: Măsura în care companiile se asigură că sistemele IT au capacitatea de a se adapta şi răspunde la schimbarea condiţiilor pieţei cu acţiuni precum decuplarea de la sistemele vechi şi utilizarea serviciilor cloud drept catalizator pentru inovaţie.

Sincronizare: Crearea unei secvenţe şi a unor rute adecvate pentru implementarea de noi tehnologii. Acest lucru începe cu identificarea tehnologiilor fundamentale şi adoptarea acestora cu prioritate în funcţie de impactulasupra companiei.

Forţă de muncă umană + maşină: Utilizarea tehnologiilor pentru a susţine angajaţii şi a face munca mai atrăgătoare, concomitent cu creşterea eficienţei. Acest lucru ar putea însemna traininguri bazate pe tehnologie augmentată, care sunt personalizate şi permit experienţe pentru lucrul cu tehnologiile viitorului.

Strategie: Alinierea activă a strategiei de afaceri cu cea IT şi interconectarea investiţiilor în tehnologie pentru a profita mai bine de oportunităţi.

James Wilson, managing director Information Technology şi Business Research la Accenture, a menţionat : " Companiilor care nu construiesc în mod activ sisteme complet optimizate pentru toate tehnologiile cu maturizare rapidă, implementabile la nivelul întregii organizaţii, le va fi dificil să ţină pasul şi vor vedea că acestea se reflectă negativ în performanţa lor financiară."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb