ACDBR: Distribuţia de bunuri - activitate economică definită de Parlament

S.B.
Miscellanea / 6 aprilie 2023

ACDBR: Distribuţia de bunuri - activitate economică definită de Parlament

Plenul Camerei Deputaţilor a definit "distribuţia de bunuri" prin adoptarea Proiectului de lege nr. 194/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 296/2004 privind Codul consumului, care îşi continuă traseul legislativ la promulgare de către Preşedintele Republicii: "Distribuţia de bunuri - reprezintă activitatea mixtă de vânzare cu ridicata sau de intermediere a vânzării cu ridicata a produselor şi de prestare a serviciilor de depozitare şi transport, merchandising şi marketing a bunurilor, pe bază de acorduri sau practici între doi sau mai mulţi operatori economici, fără a fi afectate caracteristicile produsului", potrivit unui comunicat al ACDBR, remis astăzi redacţiei.

Proiectul de lege a fost propus Parlamentului României de Asociaţia Companiilor de Distribuţie de Bunuri din România (ACDBR) în urma implementării Proiectului POCA "Legislaţie actualizată pentru un comerţ calitativ cu produse agroalimentare", în perioada 27 iunie 2018 - 26 iunie 2019.

Sectorul distribuţiei de bunuri din România îşi capătă astfel certificatul de naştere ca sector economic de sine stătător, iar acest demers de legitimare a importanţei economice strategice în Parlamentul naţional va produce efecte pozitive asupra întregului mediu economic autohton şi a întregului lanţ alimentar, în cadrul căruia distribuitorii sunt verigă esenţială.

Toate Guvernele României vor conştientiza de acum întinderea lanţului alimentar, alcătuit din producător, distribuitor, comerciant (cu amănuntul) şi consumator. Pe viitor, va trebui ca ministerele de resort să creeze strategii şi politici publice care să integreze distribuţia şi distribuitorul, în cei 33 de ani de istorie recentă distribuţia de bunuri fiind pe nedrept exceptată de la eligibilitatea pentru accesarea fondurilor publice nerambursabile pentru investiţii. În schimb, balanţa economică a României este deficitară, marile lanţuri de magazine se extind necontrolate de cineva (aviz Consiliul Concurenţei!), magazinele de proximitate independente dispar treptat şi producătorii devin captivi propriilor stocuri.

În lipsa unor politici publice imediate care să vizeze modernizarea prin investiţii a distribuţiei şi a comerţului tradiţional cu bunuri, balanţa comercială naţională cu bunuri de larg consum îşi va menţine soldul negativ, iar România îşi va pierde accelerat şi aproape integral independenţa economică în favoarea marilor companii multinaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb