ACORD AL LIDERILOR UE: Emisiile de carbon vor fi reduse cu 55% în 10 ani

J.P.
Internaţional / 11 decembrie 2020

Emisiile de carbon vor fi reduse cu 55% în 10 ani

Liderii UE au convenit, vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, să scadă emisiile de carbon cu 55% până în 2030, anunţă jurnaliştii de la Politico, conform Digi24.

"Uniunea Europeană este liderul luptei împotriva schimbărilor cllimatice", a anunţat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, într-o postare pe Twitter.

Negocierile pe subiect au trenat în timpul nopţii - când liderii europeni au preferat să nu facă pauză de la şedinţă - din cauză că ţările mai sărace din Centrul şi Estul Europei au fost îngrijorate că vor fi obligate să suporte singure costurile ridicării ţinţei de reducere a emisiilor de carbon de la 40% la 55%.

Pentru a reduce aceste temeri, rezoluţia finală a Consiliului European le-a dat asigurări statelor estice că vor avea susţinere financiară şi de reglementare. Documentul dă totodată şi asigurări că aceste state pot folosi energie nucleară şi gazele naturale pentru a înlocui consumul de energie poluantă.

Cea mai vehementă împotriva trecerii la o economie verde a fost Polonia, spun sursele jurnaliştilor de la Politico.

De subliniat este faptul că liderii UE au convenit ca reducerea emisiilor de carbon să se facă în acelaşi timp în toate ţările Uniunii, mai degrabă decât la nivel naţional - aceasta fiind o altă temere a ţărilor mai sărace. E posibil ca în viitor acest lucru să genereze conflicte despre cât de repede îşi îndeplineşte fiecare stat datoria de a reduce cota sa de poluare.

Acordul de la Bruxelles trebuie validat şi de Parlamentul European, care a cerut o reducere de 60%.

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj publicat pe Twitter, că salută acordul cu privire la obiectivul climatic 2030 şi subliniază că, în acest domeniu, interesele ţării noastre sunt acoperite. "Salut acordul cu privire la obiectivul climatic 2030.

Decizia va permite modernizarea economiilor Uniunii Europene şi îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor europeni", a scris şeful statului,

El completează că "România s-a asigurat ca interesele sale să fie acoperite, inclusiv prin menţinerea deciziei asupra mixului energetic naţional şi utilizarea gazului în procesul de tranziţie".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb