Acţionarii "Amonil" se întâlnesc să discute problema datoriilor de 54 milioane lei ale companiei

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 februarie 2009

Distrigaz Sud a câştigat anul trecut mai multe procese intentate "Amonil".

Distrigaz Sud a câştigat anul trecut mai multe procese intentate "Amonil".

Acţionarii producătorului de îngră­şăminte Amonil Slobozia (AMO) se vor întâlni pe 26 martie, la cererea Salink Ltd, pentru a discuta eventualele soluţii în privinţa datoriei de 53,8 milioane lei pe care compania o avea către Distrigaz Sud, potrivit convocatorului transmis vineri, citat de NewsIn.

Pentru plata datoriei către recuperatorul de creanţe Riverside Development Ltd, Amonil are ca opţiuni majorarea capitalului social cu valoarea datoriei, contractarea unui credit, des­chiderea procedurii de insolvenţă sau cedare, ori închirierea unor bunuri.

În aceeaşi adunare a acţionarilor, aceştia vor mai analiza problema răs­punderii membrilor consiliului de administraţie al companiei asupra situaţiei create şi vor discuta introducerea acţiunii în răspundere împotriva conducerii companiei pentru producerea datoriei către Distrigaz Sud.

Recuperatorul de creanţe Riverside Development, care a cumpărat de la Distrigaz Sud creanţele asupra producătorului de îngrăşăminte, a ameninţat compania, la sfârşitul lunii trecute, că ii va bloca conturile şi îi va vinde active, aflate sub sechestru, pentru recuperarea datoriei.

Riverside Development a menţionat, de asemenea, că în cazul neplăţii datoriilor va cere deschiderea procedurii de insolvenţă a Amonil.

Distrigaz Sud a câştigat anul trecut mai multe procese intentate Amonil, în urma cărora producătorul de îngrăşăminte trebuia să plătească furnizorului de gaz peste 53 milioane lei.

Sentinţele pronunţate în favoarea Distrigaz Sud de către tribunalul din Ialomiţa au rămas definitive şi irevocabile.

În total, Amonil Slobozia are de plătit datorii de peste 90 milioane lei firmei Riverside Developement Ltd, potrivit unei declaraţii anterioare făcute la începutul anului de Ioan Niculae, şeful Interagro.

Afacerile producătorului de îngrăşăminte au sporit de peste două ori în 2008, la 216,88 milioane lei (58,93 milioane euro), după ce în anul anterior acestea fuseseră de 87,08 milioane lei.

În schimb, dinamica profitului companiei a fost uşor negativă în 2008, cu o scădere de 12%, la 6,21 milioane lei (1,69 milioane euro), după ce combinatul de îngrăşăminte raportase în anul anterior câştiguri de 7,03 milioane lei.

Compania are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat în 1,11 miliarde acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Principalii acţionari ai companiei sunt Zalois Ltd din insulele Belize, cu 25% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,23% şi Salink Limited, care deţine 13,54% din acţiuni.

Capitalizarea Amonil este de 11,57 milioane lei, conform cotaţiei de 0,0104 lei/acţiune, stabilită în şedinţa de joi a Bursei. Titlurile companiei se tranzacţionează la categoria a doua a Bursei de Valori, sub simbolul AMO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb