Acţionarii "Bucur Obor" decid repartizarea profitului din 2010, 2012 şi a rezervelor

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 august 2015

Acţionarii "Bucur Obor" decid repartizarea profitului din 2010, 2012 şi a rezervelor

Acţionarii "Bucur Obor" (BUCU) vor decide, în Adunarea Generală, din 20 septembrie, repartizarea profitului pe 2010, în sumă de 1,13 milioane de lei, şi pe 2012, de 16,92 milioane de lei, dar şi schimbarea destinaţiei sumei de 45,26 milioane de lei din alte rezerve în dividende de repartizat, potrivit convocatorului completat al AGA, transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Propunerile au venit din partea acţionarului Gelu Manea, care are o participaţie de 16,05%, şi a lui Laurenţiu Postovaru, care are o deţinere de 32,06%.

Domnul Manea a mai cerut şi la finalul anului 2014 repartizarea profitului din 2010 şi din 2012.

Acţionarii BUCU trebuie să mai decidă, la AGA din septembrie, şi revocarea/numirea Consiliului de Administraţie, pentru un mandat de un an. Un alt punct pe ordinea de zi este stabilirea remuneraţiei brute a administratorilor la 7.000 de lei.

Acţionarii "Bucur Obor" au decis, în februarie, mutarea societăţii pe sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de valori Bucureşti, în contextul desfiinţării segmentului Rasdaq.

Tot în februarie, acţiunile BUCU au revenit la tranzacţionare, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut acest lucru, pe 16 februarie, după cinci luni de absenţă, ca urmare a conflictului deschis dintre Laurenţiu Postovaru, care deţine, în nume propriu şi prin firma lui, Amadeus Group, 49,9% din capitalul social al BUCU, şi Gelu Manea, care a condus societatea în ultimii ani.

În anii 1998-1999, două serii de furturi având ca obiect acţiuni ale "Bucur Obor" au deposedat acţionari care deţineau, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, iar Depozitarul Central a fost obligat, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie în Registrul Acţionarilor companiei un număr de 1344 de persoane, cu un număr de 735 de titluri fiecare. Totuşi, decizia nu a fost pusă în practică, iar această situaţie a condus la un scandal între Laurenţiu Postovaru şi Gelu Manea.

În luna septembrie 2014, reprezentanţii "Amadeus Group" au raportat că au schimbat Consiliul de Administraţie al companiei, într-o Adunare Generală, însă, atunci, Gelu Manea a susţinut că şedinţa respectivă a fost ilegală.

Acţionarii "Bucur Obor" au respins, într-o altă Adunare Generală, descărcarea de gestiune a foştilor administratori Gelu Manea, Gheorghe Pistol şi Silviu Pandrea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb