Acţionarii SIF Banat-Crişana, în pericol să-şi piardă dividendele

PAULA BULZAN,ARAD
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 octombrie 2009

Acţionarii SIF Banat Crişana riscă să rămână fără dividende dacă cei care au contestat în justiţie hotărârile Adunării Generale vor avea câştig de cauză.

"Hotărârile AGA din 25 aprilie 2009 au fost atacate in justiţie de unii dintre acţionari", a declarat Ioan Cuzman, directorul general al SIF 1, adăugând: "Dacă aceste hotărâri vor fi anulate irevocabil, acţionarii ar putea fi obligaţi la restituirea dividendelor încasate. Prin urmare, considerăm că, prin semnarea cererilor de plată a dividendelor, acţionarii îşi exprimă susţinerea faţă de poziţia procesuală a SIF Banat-Crişana în litigiile în legătură cu hotărârile AGA atacate, în sensul respingerii cererilor de chemare în judecată prin care se solicită anularea sau constatarea nulităţii acestor hotărâri".

La sfârşitul primului semestru, SIF Banat-Crişana era parte procesuală pasivă într-un număr de 53 de litigii în legătură cu adunarea generală a acţionarilor societăţii din 25 aprilie 2009. Acţiunile pe rol privesc fie anularea sau suspendarea deciziilor consiliului de adminis-traţie de suspendare a drepturilor de vot, fie anularea sau suspendarea hotărârilor AGA. Asistenţa juridică în proces este asigurată de "Boştină şi Asociaţii". Toate cele 15 ordonanţe preşedinţiale de sus-pendare a deciziilor CA sau a hotărârilor AGA au fost respinse în primă instanţă.

SIF Banat-Crişana începe plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2008, aprobate de Adunarea Generală a Acţionarilor din 25 aprilie 2009. Plata dividendelor se va rea-liza către acţionarii înscrişi în Registrul Acţionarilor la data de 14 mai 2009, data de înregistrare stabilită de Adunarea Generală a Acţionarilor. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,03 lei, iar impozitul pe dividende aferent va fi reţinut la sursă în cotele legale prevăzute.

Plata se face în numerar pentru acţionarii cu deţineri sub 200 de acţiuni, la sediul central al SIF Banat-Crişana sau la sediile sucursalelor societăţii, prin mandat poştal (prin Poşta Română) pentru acţionarii persoane fizice române cu deţineri între 200 şi 5.000 de acţiuni, excepţie făcând acţionarii care au optat pentru efectuarea plăţii prin virament bancar sau care au dividende neîncasate din anii precedenţi.

Mandatele poştale se vor expedia pe numele şi la adresa din Româ-nia ale acţionarilor, aşa cum sunt înscrise în Registrul Acţionarilor la data de 14 mai 2009. Taxele poştale aferente expedierii mandatelor poştale se scad din sumele cuvenite ca dividende. Totodată, plata se va mai face prin virament pentru acţionarii persoane juridice şi persoane fizice cu deţineri peste 5.000 (inclusiv) de acţiuni şi la opţiunea pentru acest mijloc de plată din parte acţionarilor cu deţineri sub 5.000 de acţiuni. Dividendele se vor vira într-un cont bancar în lei, deschis la o bancă din Româ-nia, indicat de acţionar sau de intermediarul său.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. frate, treaba asta a mai spus-o Dinel si acum o jumate de an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb