Acţionarii "Stirom" au aprobat încheierea de contracte cu afiliaţi de 14 milioane de euro

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 aprilie 2015

Acţionarii producătorului de ambalaje de sticlă "Stirom" (STIB) au aprobat, ieri, derularea de contracte cu persoane afiliate - societăţi din Grecia, Bulgaria şi Ucraina, pentru vânzarea/cumpărarea de bunuri mobile (tehnologie, utilaje, echipamente şi accesorii, specifice industriei sticlei, echipamente PC, articole sticlărie menaj, borcane şi butelii de sticlă), în valoare totală de maxim 14 milioane de euro, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Consiliul de Administraţie a fost împuternicit să încheie aceste contracte, Stirom putând să aibă fie calitatea de vânzător, fie de cumpărător.

Tot ieri, acţionarii au ţinut Adunarea generală de bilanţ, aprobând distribuirea unui dividend de 0,302869 lei/unitate. Astfel, 4,93 milioane de lei din profitul pe anul trecut urmează să ajungă la acţionari, în timp ce 531,179 lei au fost repartizaţi pentru rezerva legală, iar 3,8 milioane de lei, pentru realizarea obiectivelor cuprinse în programul de investiţii pentru 2015 şi pentru finalizarea şi întreţinerea investiţiilor din 2012, 2013 şi 2014.

Potrivit celor mai recente raportări, grupul grec Yioula Glassworks deţine indirect 93,4% din acţiunile Stirom, prin firma MGL Mediterranean Glass, înregistrată în Cipru. Yioula Glassworks este cea mai mare companie de profil din Europa de Sud-Est. Grupul mai are încă şase fabrici de sticlă în Grecia, Bulgaria şi Ucraina.

Stirom a fost înfiinţata în anul 1966 în Bucureşti, sub numele de Fabrica de Articole de Sticlărie Bucureşti şi reorganizată în 1973 sub denumirea de Intreprinderea de Articole de Sticlărie Bucureşti, (IASB). Începand cu anul 1990, IASB a devenit societate comercială pe acţiuni, sub denumirea de Stirom SA, iar din 1995 a devenit companie majoritar privată. La începutul anului 2003 a fost preluată de grupul Yioula Glassworks, cu sediul în Grecia.

În 2012, acţiunile Stirom au fost transferate pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) după ce se tranzacţionaseră anterior pe piaţa Rasdaq.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb