Acţionarii "Tuşnad" discută din nou majorarea de nouă ori a capitalului social, la 9,4 milioane lei

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2007

Acţionarii "Tuşnad" discută din nou majorarea de nouă ori a capitalului social, la 9,4 milioane lei

Conducerea companiei hoteliere Băile Tuşnad (TSND) propune acţionarilor rediscutarea splitării (divizării) valorii nominale a acţiunilor şi majorarea capitalului până la 9,4 milioane lei (2,64 milioane euro), prin aport în numerar şi încorporare de rezerve, a informat ieri societatea, citată de NewsIn.

În şedinţa din 17 ianuarie, acţionarii înregistraţi la data de 19 decembrie vor rediscuta divizarea valorii nominale a acţiunilor de la 2,50 lei, la 0,10 lei, astfel încât, aceştia ar putea primi 25 de acţiuni cu valoare nominală de 0,10 lei în schimbul unei acţiuni cu valoare nominală de 2,50 lei.

Pentru majorarea de capital, ar putea fi emise în total 84 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Conducerea companiei propune încorporarea de rezerve în valoare de 1,4 milioane lei şi acordarea de 1,4 acţiuni gratuite pentru una deţinută. Totalul acţiunilor gratuite ce ar putea fi acordate este de 14 milioane.

Pentru aportul în numerar, conducerea propune emiterea a 70 milioane acţiuni, cu valoare nominală de 0,10 lei, care ar putea fi oferite spre subscriere la preţul de 0,10 lei, în termen de 35 de zile după publicarea hotărârii acţionarilor în Monitorul Oficial.

În cazul în care după această primă etapă vor rămâne acţiuni nesubscrise, un pachet de maxim 3% din acţiunile emise pentru majorare va fi oferit spre subscriere administratorilor, directorului şi salariaţilor, în scopul fidelizării acestora, la preţul de 0,11 lei pe titlu.

Dacă după primele două etape rămân acţiuni nesubscrise, acestea vor fi oferite spre subscriere acţionarilor care şi-au exercitat integral dreptul de preferinţă în prima etapă. În etapa a treia, termenul de subscriere propus este de 15 zile.

În data de 22 noiembrie, acţionarii companiei aprobaseră deja o majorare de capital, dar până la nouă milioane lei. Anterior s-a aprobat acordarea unei acţiuni gratuite pentru una deţinută, totalul acestora fiind de 10 milioane titluri. O altă diferenţă faţă de actualul convocator este că lipsea propunerea de subscriere destinată angajaţilor, în scopul fidelizării acestora.

Compania are în prezent un capital social de 998.800 lei (280.400 euro), divizat în 400.000 acţiuni cu o valoare nominală de 2,50 lei. Acţionarul majoritar al companiei este SIF 3 Transilvania, care controlează 64,08% din capitalul social. Printre acţionari mai figurează SIF 5 Oltenia, cu 16,51%, şi Univers Tourist SRL Băile Tuşnad, cu 5,63% din totalul acţiunilor.

Afacerile companiei din primele nouă luni din 2007 s-au cifrat la 3,5 milioane lei (1,04 milioane euro), în creştere cu 6,8% faţă de intervalul echivalent din 2006, când acestea au fost de 3,29 milioane lei. În primele trei trimestre ale acestui an, Tuşnad SA a avut un profit net de 566.000 lei, în creştere cu 42,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când acesta s-a cifrat la 397.200 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb