Acţionarul minoritar al "Oltchim" spune că afirmaţiile lui Tăriceanu ţin doar de campania electorală

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 mai 2008

Acţionarul minoritar al "Oltchim" spune că afirmaţiile lui Tăriceanu ţin doar de campania electorală

Directorul de dezvoltare al acţionarului minoritar al Oltchim, PCC SE, Wojcieh Zaremba, consideră că afirmaţiile premierului Călin Popes­cu Tăriceanu ţin de politică şi de campania electorală şi că firma pe care o reprezintă este foarte interesată de privatizarea "Oltchim".

"Suntem foarte interesaţi ca privatizarea să se facă. Privatizarea va fi legală, fiecare are drepturi egale şi cea mai bună ofertă va fi cea câştigătoare. Vreau să cred că procesul de privatizare va fi transparent şi în acest caz fiecare investitor va putea să-şi prezinte strategia şi oferta financiară. Nu vreau să comentez afirmaţiile premierului Tăriceanu, pentru că ţin de politică şi de campania electorală. Aşteptăm deciziile economice şi de business cu privire la procesul de privatizare. Suntem oameni de afaceri şi nu ne implicăm în politică", a declarat directorul de Dezvoltare al PCC SE, Wojcieh Zaremba, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, la Râmnicu Vâlcea, că ar dori ca societatea "Oltchim" să fie privatizată cu o societate româ­nească, nu cu un investitor străin. Potrivit acestuia, trebuie să atragem în societate investitori, dar nu îşi doreşte investitori strategici, ci o societate puternică românească şi care să atragă eventual şi investitori străini.

Premierul şi-a declarat sprijinul pentru ca "Oltchim" să preia partea de petrochimie a rafinăriei Arpechim Piteşti. "Sper ca acea componentă de la Arpechim pe care Petrom doreşte să o vândă să fie integrată la Oltchim, iar compania să găsească soluţiile pentru a nu se opri aici şi să îşi continue planurile de expansiune", a spus premierul.

Compania de petrol şi gaze din Republica Azerbaidjan SOCAR este interesată de preluarea "Oltchim" şi de construirea unei rafinării în România, a anunţat luna trecută preşedintele Comisiei mixte interguvernamentale România-Azerbaidjan, Ovidiu Silaghi.

Strategia de dezvoltare a "Oltchim" prevede preluarea şi integrarea activităţii petrochimice a rafinăriei Arpechim, preluarea unui pachet de minim 51% din acţiunile Exploatării de Sare Vâlcea şi construirea unei centrale electro-termice. Astfel, combinatul chimic urmăreşte reducerea costurilor de producţie şi asigurarea independenţei energetice.

Oltchim estimează că, până în 2013, când se vor finaliza programele de investiţii, cifra de afaceri se va ridica la 2,5 miliarde euro, iar profitul anual se va cifra la 200 milioane euro.

Potrivit rezultatelor preliminate, combinatul chimic a încheiat anul 2007 cu pierderi de 78,5 milioane lei şi o cifră de afaceri de 1,75 miliarde lei.

Compania are un capital social de 32,36 milioane lei, divizat în 323,6 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. În structura acţionariatului Oltchim, AVAS deţine 53,26% din capital, grupul german PCC SE controlează 12,90%, iar SIF Oltenia are o participaţie de 5,93%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb