Acţiunea "Banca Transilvania" - cea mai stabilă de la Bursă

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 martie 2005

Acţiunea "Banca Transilvania" a avut aceeaşi evoluţie cu cea a pieţei, dînd dovadă chiar de mai multă stabilitate. Brokerii apreciază că titlul TLV este cel mai stabil şi echilibrat din întreaga piaţă. Alin Brendea, directorul de tranzacţionare al "Prime Transaction", ne-a declarat: "Titlul TLV a rezistat mult mai bine decît orice blue-chips cînd în piaţă a intervenit presiunea de vînzare din partea investitorilor". Mai mult, subliniază domnul Brendea, interesul investitorilor este crescut pentru bancă, întrucît se aşteaptă convocatorul Adunării Generale a Acţionarilor. În opinia reprezentantului "Prime Transaction", informaţiile care vor rezulta din convocator vor putea clinti preţul acţiunilor de la valoarea actuală de tranzacţionare.

La începutul sesiunii bursiere de ieri, cotaţia a deschis ziua la nivelul de 1,49 RON/acţiune, după care a crescut pînă la maximul zilei de 1,5 RON/titlu. În partea a doua a zilei, cursul a scăzut, ca întreaga activitate din piaţă, după care s-a instaurat starea de echilibru, iar preţul la finalul şedinţei bursiere a fost de 1,49 RON/acţiune, acelaşi ca cel de vineri.

"Banca Transilvania" a fost cel mai lichid emitent al săptămînii cu o valoare totală a schimburilor de 21,36 milioane lei, reprezentînd 13,5% din totalul bursier. Cotaţiile au variat între un minim de 1,4700 lei acţiune şi un maxim al ultimei perioade de 1,5100 lei. "Evoluţia preţului în şedinţa de miercuri (cea mai lichidă a săptămînii), cînd a fost atins preţul de 1,5100 lei/acţiune crea premisele atingerii în următoarea şedinţă a unui nou maxim al perioadei ex- dividend", se precizează într-un raport al "KTD Invest". Anunţul privind aprobarea proiectului prin care pragul de deţinere la SIF-uri de 1% incluzînd acţiunea concertată a determinat o evoluţie contrar aşteptărilor, cotaţia titlurilor TLV depreciindu-se încă de la deschidere şi astfel şedinţa de joi a fost singura de scădere pentru TLV în această săptămînă, apreciază aceleaşi surse. Preţul de referinţă al şedinţei de vineri a fost de 1,4900 lei, emitentul reuşind să încheie săptămîna în uşoară creştere de 0,68%. Surse din piaţă apreciază că investitorii sînt în aşteptarea propunerilor de majorare a capitalului social. În funcţie de majorare, investitorii vor urma să decidă investirea sau după caz dezinvestirea în cazul "Băncii Transilvania".

Cristian Tudorescu, senior analyst al SSIF "Vanguard", ne-a declarat: "Cu toate că indicele BET a pierdut în trei săptămîni 6-7% faţă de maximul istoric atins la începutul lui februarie, acţiunile Băncii Transilvania nu au fost afectate de această evoluţie, menţi-nîndu-se în jurul a 1,5 RON/acţiune". Domnia sa este de părere că atît timp cît rezultatele sînt pe măsura aşteptărilor investitorilor, simbolul TLV beneficiază de o forţă relativă în piaţă, tradusă în perioade de corecţii prin scăderi mai mici decît media Bursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb