Acţiunea ORACLE raportează în trimestrul I un câştig pe acţiune de 21 de cenţi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 septembrie 2008

Veniturile din licenţele noi pentru aplicaţii au crescut cu 14%, în primul trimestru

Oracle Corporation a anunţat că în trimestrul întâi al anului fiscal 2009, câştigul pe acţiune calculat conform GAAP (principiile contabile general acceptate) a crescut cu 28% până la 0,21 dolari SUA, comparativ cu perioada similară a anului precedent. Veniturile GAAP în trimestrul I au crescut cu 18% până la suma de 5,3 miliarde dolari SUA, în timp ce profitul net a crescut cu 28%, până la 1,1 miliarde dolari SUA. Veniturile totale din software, calculate conform GAAP, au înregis-trat o creştere de 20%, însumând 4,2 miliarde dolari SUA. Veniturile din licenţele pentru aplicaţii software noi, conform GAAP, s-au majorat cu 14% pana la 1,2 miliarde dolari SUA . Veniturile din update-urile pentru licenţele software şi suportul pentru produse, conform GAAP, au crescut cu 23%, până la 2,9 miliarde dolari SUA. Veniturile din servicii, calculate potrivit GAAP, s-au majorat la rândul lor cu 9%, până la suma de 1,2 miliarde dolari. Marjele operaţionale ale Oracle au atins 170 de puncte, înregistrând o creştere de 29%.

Câştigul pe acţiune non-GAAP în primul trimestru a înregistrat un progres de 32% până la 0,29 dolari, iar câştigul net non-GAAP a înregistrat o creştere de 32%, atingând cifra de 1,5 miliarde dolari, comparativ cu perioada similară a anului precedent. Veniturile totale non-GAAP din software au crescut cu 21% până la 4,3 miliarde dolari şi veniturile non-GAAP din update-urile pentru licenţele software şi suportul pentru produse au înregistrat o creştere de 24% ajungând la 3,0 miliarde dolari.

"Oracle şi-a mărit încă o dată cota de piaţă în zona aplicaţiilor pentru bazele de date, conform celui mai nou raport Gartner", a declarat CEO Oracle, Larry Ellison, adăugând: "Cota de piaţă de 49% a Oracle conform studiului pentru anul 2007 a fost mai mare decât a următoarelor patru companii clasate laolaltă - IBM, Microsoft, Teradata şi Sybase."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb