Acţiuni de 100 de milioane de dolari lipsă la un fond al lui Soros

VIRGINIA BALCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 august 2005

Valoarea titurilor administrate de "Soros Fund Management" LLC a scăzut cu 22%, în trimestrul doi al acestui an

Printre titlurile dispărute se numără cele ale "ConocoPhillips", "Exxon Mobil", "Valero Energy", "Suncor Energy" şi "XTO Energy"

Un fond de investiţii controlat de omul de afaceri George Soros a înregistrat, la sfîrşitul celui de-al doilea trimestru, absenţa din portofoliul său a unor acţiuni de la mai multe companii cu activităţi în sectorul energetic a căror valoare se ridică la circa 100 de milioane de dolari.

Acţiunile care lipsesc apăreau în portofoliul fondului de investiţii la sfîrşitul primului trimestru, conform raportului înaintat Comisiei pentru operaţiuni bursiere (Securities and Exchange Commission - SEC). Din informaţiile fondului nu reiese dacă aceste titluri au fost vîndute sau au fost retrase din alte motive.

Printre acţiunile care nu mai apar în portofoliul "Soros Fund Management" LLC se numără cele la companiile "ConocoPhillips", "Exxon Mobil", "Schlumberger", "Valero Energy", "Suncor Energy" şi "XTO Energy".

Numărul titlurilor adminis-trate de fond în cadrul companiilor din domeniul energetic s-a redus cu circa 4% faţă de 31 martie. Pe lîngă acţiunile menţionate, nici titluri aparţinînd unor grupuri precum "Altria", "Citigroup", "Phelps Dodge" şi "Questar" nu mai figurează în listele "Soros Fund Management" LLC.

Valoarea totală a titurilor administrate de "Soros Fund Management" LLC a scăzut cu 22%, în trimestrul doi al aces-tui an. Fondul avea în administrare, la sfîrşitul lunii iunie, acţiuni în valoare de 1,8 miliarde de dolari, în scădere faţă de valoarea de 2,3 miliarde de dolari, înregistrată la 31 martie.

Fondurile de investiţii sînt obligate să raporteze SEC situaţia participaţiilor cu o valoare de peste 100 de milioane de dolari, la sfîrşitul fiecărui trimestru.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb