Acţiunile "Amonil" Slobozia îşi consolidează prima poziţie în topul creşterilor de la Bursă, pe termen de o lună

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 25 iunie 2009

Acţiunile "Amonil" Slobozia îşi consolidează prima poziţie în topul creşterilor de la Bursă, pe termen de o lună

Titlurile combinatului de îngrăşăminte şi produse azotoase "Amonil" Slobozia (simbol AMO) au rămas vedetele bursei, înregistrând, în perioada 22 mai - 23 iunie, o apreciere de 60,4% (raportat la moneda europeană), până la 0,28 lei/titlu, în şedinţa de tranzacţionare de ieri.

Persoanele care au avut inspiraţia să achiziţioneze titluri la fondul de investiţii "Omnitrust" au fost şi ele mulţumite, ţinând cont că acest tip de plasament le-a adus o rentabilitate de aproape 5%.

Investitorii care au ales ca plasamente indicii bursieri au avut de câştigat dacă s-ar fi orientat către cele mai lichide zece acţiuni de pe bursă. Indicele BET (exprimat în euro), care le prezintă evoluţia, a consemnat o apreciere de 5,48% în ultima lună, în timp ce indicele BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a pierdut 2,07%. La polul opus însă BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a afişat o creştere de 3,27%, în perioada menţionată.

Şi tradiţionaliştii care au preferat, la 22 mai, să constituie depozite în euro la "Banca Românească" sau "Romanian International Bank" (RIB) au obţinut în continuare randamente uşoare. Astfel, persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi direcţioneze economiile la aceste bănci, au obţinut, marţi, un câştig de 0,54% din suma depusă.

Cu toate acestea, investitorii care s-au hotărât, în perioada analizată, să constituie depozite în lei la RIB, s-au dovedit mai slab inspiraţi, înregistrând o pierdere de 0,19%, cea mai mică de la această categorie de plasament.

Şi cei care au achiziţionat bijuterii şi alte obiecte din aur, în perioada analizată au avut de pierdut. Preţul metalului galben a coborât cu 3,21%, după ce investitorii s-au reorientat tot mai mult către alte tipuri de plasamente.

Persoanele care au preferat, luna trecută, să îşi păstreze banii "la ciorap" au înregistrat o devalorizare sensibilă a economiilor cu 1,34%, în intervalul 22 mai - 23 iunie, pe fondul deprecierii leului în raport cu moneda europeană.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb