Acţiunile ECT, randament în creştere, la o lună

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 1 februarie 2010

Acţiunile ECT, randament în creştere, la o lună

Câştigurile din piaţa de capital în termen de o lună au continuat să crească, astfel că cei cu apetit mai mare pentru risc, care au ales acest tip de plasament, au avut motive de bucurie.

Portofoliile create pe baza indicilor de la Bursa de Valori Bucureşti au înregistrat aprecieri, între 24 decembrie (n.r. ultima zi de tranzacţionare a anului trecut) şi 28 ianuarie, însă dintre investitorii la bursă, cel mai mult au câştigat cei care au ales titlurile grupului industrial "Electrocontact" Botoşani (simbol ECT), respectiv 37,59%.

Indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB, a consemnat o apreciere de 10,34%, în timp ce indicele BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a câştigat 18,41%. Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de pe Bursă, a consemnat o apreciere de 12,89% în perioada 24 decembrie - 28 ianuarie.

Ca tip de plasament, unităţile de fond s-au plasat pe locul secund în topul câştigurilor aduse investitorilor. Cei mai fericiţi dintre cei care şi-au îndreptat economiile către acest tip de investiţie au fost cumpărătorii titlurilor fondului "Omnitrust". Acestea s-au apreciat, în perioada analizată, cu 8,67%.

Ceva mai puţin ar fi câştigat tradiţionaliştii care au pariat, în 24 decembrie - 28 ianuarie, pe depozitele în lei la "Millennium Bank", ING, RBS şi RIB. Persoanele care s-au orientat către aceaste bănci au obţinut un plus de 2,49% la suma depusă, cel mai mult comparativ cu restul băncilor.

Tot pe plus s-au găsit, la 28 ianuarie, şi cei care au făcut, în urmă cu o lună, depozite în euro la "ATE Bank", Banca Carpatica sau Marfin Bank. Investitorii au putut obţine un profit de 0,31% din suma depusă, în cazul în care şi-ar fi retras banii joia trecută.

Persoanele care au preferat, luna trecută, să îşi păs-treze banii "la ciorap" au înregistrat un câştig de 1,64%.

Metalul galben a adus, în perioada 28 decembrie - 28 ianuarie, randamente de numai 1,66%, investitorii reorientându-se tot mai mult, în ultima vreme, către alte tipuri de plasament.

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb