Acţiunile SIF au ridicat valoarea unităţilor de fond "Integro"

Ingrid Zamfir
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 mai 2004

Fondul de investiţii "Integro" (fostul Fond Naţional de Acumulare) a înregistrat, ieri, cea mai mare creştere a unităţii, comparativ cu celelalte fonduri mutuale. Valoarea unităţii a urcat cu 4,34% faţă de nivelul înregistrat în urmă cu o lună. Fondul are investiţii în acţiuni cotate, reprezentînd 40% din totalul activului.

Valentin Vrînceanu, analist al societăţii ce administrează fondul "Integro", ne-a declarat că acţiunile societăţilor de investiţii financiare au avut cea mai mare contribuţie la evoluţia unităţilor fondului. Valoarea de piaţă a acţiunilor SIF din portofoliul "Intergo" este de peste 12 miliarde de lei. "La începutul anului, acţiunile reprezentau doar 23% din totalul plasamentelor, însă, în urma achiziţiilor realizate şi a creşterii preţurilor lor la Bursă, ponderea acestora a urcat pînă la 40% din valoarea totală a activului net", a precizat Valentin Vrînceanu.

Fondul "Integro" are de încasat, pînă în luna septembrie, aproximativ 700 milioane de lei, ce provin din dividendele acordate de societăţile la care a devenit acţionar. Obligaţiunile reprezintă 21% din active, iar contractele repo - 10%. Fondul "Integro" renunţă treptat la certificatele de trezorerie, administratorii considerînd că acestea aduc randamente inferioare altor tipuri de plasamente. În consecinţă, banii au fost reorientaţi către obligaţiuni municipale, care, potrivit domnului Vrînceanu, aduc cele mai mari dobînzi, chiar mai mari decît cele acordate, în ultimul timp, de obligaţiunile emise de bănci.

În prezent, fondul "Integro" are 8.749 de investitori şi un activ net de 47,7 miliarde de lei. Valoarea unei unităţi de fond este de 23.431 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb