Acţiunile "Turbomecanica" Bucureşti urcă în topul creşterilor pe o lună

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 ianuarie 2010

Acţiunile "Turbomecanica" Bucureşti urcă în topul creşterilor pe o lună

Titlurile "Turbomecanica" Bucureşti (simbol TBM) au consemnat, în perioada 22 decembrie - 22 ianuarie, cea mai mare apreciere din rândul acţiunilor de pe Bursă, respectiv de 24,24%. Vineri, titlurile TBM erau transferate la 0,107 lei/unitate. Compania dispune de un capital social de 36.944.247,5 lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei. Cei mai importanţi acţionari ai societăţii sunt Viehmann Radu, cu o participaţie de 25,91%, şi Ciorapciu Dana Maria, cu o deţinere de 15,15%.

Majoritatea acţiunilor de pe Bursă au înregistrat creşteri uşoare în ultima perioadă, pe fondul unei lichidităţi în scădere.

Astfel, investitorii care au ales ca plasamente indicii bursieri au înregistrat randamente pozitive. Cea mai mare urcare a fost cea înregistrată de indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, care a crescut cu 15%, în intervalul analizat. Indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o apreciere de 10,41% în ultima lună, în timp ce BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a afişat o creştere de 11,60%.

Persoanele care au avut inspiraţia să achiziţioneze titluri la fondul "BT Maxim" au fost şi ele mulţumite, ţinând cont că acest tip de plasament le-a adus o rentabilitate de 13,87%, a treia în topul celor mai bune oferte din piaţă.

Cei care au preferat să îşi păstreze banii în depozite bancare în moneda naţională, au obţinut la băncile RIB, Millennium, RBS, ING sau Alpha Bank randamente de 2,99%, raportate la moneda europea-nă, în ton cu aprecierea leului faţă de euro. Depozitele în euro au fost remunerate mai puţin, cei care au făcut astfel de plasamente la 22 decembrie şi le-au lichidat la 22 ianuarie sporindu-şi sumele cu 0,33% la "Royal Bank of Scotland", aceasta fiind cea mai bună ofertă de pe piaţă.

Persoanele care au preferat, luna trecută, să îşi păstreze banii "la ciorap" au fost şi ele mulţumite de alegerea făcută. Astfel, cei care nu s-au decis pentru o altă modalitate de a-şi păstra banii au înregis-trat o valorizare a economiilor cu 2,14%.

Şi cei care au achiziţionat bijuterii şi alte obiecte din aur, în perioada analizată au avut de câştigat. Preţul metalului galben a crescut cu numai 1,21%, după ce investitorii s-au reorientat tot mai mult către alte tipuri de plasament.

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc pe site-ul nostru. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb