ADEPLAST: Balconul este cea mai subapreciată parte a unei locuinţe în România

G.U.
Companii #Construcţii / 16 iulie 2021

Balconul este cea mai subapreciată parte a unei locuinţe în România

De multe ori folosit doar pentru uscarea rufelor sau ca spaţiu de depozitare, balconul pare a fi în România cea mai subapreciată parte a unei locuinţe, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. Asta în timp ce potenţialul adevărat este unul imens. Amenajat corespunzător, balconul poate deveni acea oază de linişte şi de relaxare care te ajută să evadezi zi de zi din traiul agitat specific oraşelor. Mic sau mare, un balcon se dovedeşte un spaţiu excelent de odihnă şi îţi poate oferi şi o perspectivă "la înălţime".

Potrivit sursei citate, un balcon închis este ideal dacă vrei să te bucuri de acest spaţiu fără să ţii cont de vreme. Cu această soluţie, obţii un spaţiu uşor de încălzit în anotimpul rece şi simplu de răcorit în lungile veri toride. În schimb, trebuie să ştii că amenajarea durează mai mult şi necesită un buget pe măsură. Dacă alegi să-ţi închizi balconul, primul pas pe care va trebui să-l faci este să-l termoizolezi. Motivul este simplu: deoarece vorbim de blocuri vechi, cele mai multe balcoane din România sunt construite doar din beton şi fier. Dacă nu se ia în calcul o soluţie de termoizolare exterioară generală a clădirii, atunci aceasta trebuie făcută la interior.

O soluţie ar fi realizarea acesteia cu polistiren EPS de interior de la AdePlast. Odată realizată această etapă, se trece la alegerea tâmplăriei. Fie că este vorba despre pvc, lemn sau aluminiu, aveti multe posibilităţi să vă alegeţi formele şi culorile preferate. Aveţi şi o variantă neconvenţională, balconul fiind închis cu un sistem de geamuri securizate fără tâmplărie clasică, dar bugetul trebuie să fie pe măsură. Marele avantaj al unui balcon închis este că poate fi integrat în bucătărie sau în living, prin renunţarea la peretele despărţitor. De asemenea, pentru finisaj puteţi alege o vopsea de interior, de exemplu Aeria Antibacterii de la Adeplast. Nu trebuie să vă faceţi griji nici pentru mobilierul pe care il folosiţi şi nici pentru pardoseală, având varianta parchetului, cât şi a gresiei de interior.

Balconul deschis, libertate cu o investiţie mai mică

Conform comunicatului, un balcon deschis îţi oferă o senzaţie de libertate. Are avantajul că o amenajare necesită un buget mai mic, dar, în schimb, trebuie ţinut cont că sunt perioade destul de lungi când nu te poţi bucura de el. Pentru lunile de vară, poţi alege o copertină sau, dacă spaţiul permite, o umbrelă care să protejeze de razele soarelui. Foarte important, în cazul unui balcon deschis trebuie aleasă o vopsea de exterior, care să reziste la intemperii, cum ar fi Sauber Weiss de la Adeplast, recunoscută pentru gradul de lavabilitate şi hidrofobicitatea ridicată. O gresie de exterior este, de asemenea, obligatorie, iar montajul se poate realiza cu o soluţie Sika, spre exemplu adezivul flexibil SikaBond - T8, care are şi proprietăţi hidroizolante.

De asemenea, pentru etanşeizarea scurgerilor se poate folosi, tot din portofoliul Sika, sigilantul Sikaflex -11 FC. Acesta este ideal pentru sigilarea rosturilor orizontale şi verticale, sigilarea străpungerilor de ţevi, etanşarea în construcţiile metalice sau lemnoase, dar şi pentru lipirea glafurilor, plintelor sau treptelor.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi mobilierului, care va trebui să facă faţă umezelii, dar şi căldurii. Pentru a oferi spaţiului culoare şi pentru a obţine acea atmosferă de relaxare pe care o căutaţi, puteţi să decoraţi spaţiul cu diverse plante. Aici însă trebuie să ţineţi cont că unele plante au nevoie de mult soare, altele preferă umbra. Orice aţi alege, trebuie să ştiţi că toate au nevoie de îngrijire şi că această activitate se poate dovedi una cât se poate de benefică pentru starea dumneavoastră de spirit.

Un spaţiu cu posibilităţi nelimitate

În perioada pandemiei s-a simţit cel mai bine cât de important este să ai o locuinţă funcţională, care să-ţi asigure tot confortul necesar. Transformarea unei încăperi în birou a fost, pentru cei care au avut această variantă, o soluţie salvatoare, care a favorizat eficienţa şi productivitatea. De multe ori, chiar balconul a jucat acest rol, amenajarea unui spaţiu de lucru aici nefiind neapărat costisitoare şi degrevând astfel alte spaţii de noi configurări. Tot în pandemie, multe familii au transformat balconul în loc de joacă pentru copii. După ce s-au luat măsurile de siguranţă necesare, transformarea acestuia într-un spaţiu care să aducă bucurie celor mici nu a fost ceva complicat. Cu toate acestea, cel mai des, românii transformă balcoanele în bucătării. Explicaţii sunt multe, la fel ca şi avantajele şi dezavantajele unei astfel de alegeri. Cert este că balconul este un spaţiu care merită mult mai multă grijă şi apreciere. Rămâne să decidem fiecare cum vrem să îi fructificăm imensul potenţial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb