Administratorii de pieţe agroalimentare caută soluţii pentru a face faţă creşterii preţurilor la energie

V.G.
Miscellanea / 17 noiembrie 2022

Administratorii de pieţe agroalimentare caută soluţii pentru a face faţă creşterii preţurilor la energie

Pieţele agroalimentare din România se confruntă deja cu facturi împovărătoare la energie, ceea ce poate determina majorarea tarifelor, arată un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, creşterea costurilor poate genera, în cascadă, şi o creştere a preţurilor produselor comercializate. Unele pieţe din ţară au anunţat deja posibilitatea ca tarifele pentru toate serviciile din pieţe să se majoreze.

Pieţele agroalimentare organizate în societăţi comerciale (întreprinderi publice), cu acţionar majoritar UAT-ul, nu beneficiază de plafonarea preţului energiei electrice, iar unele dintre ele deja au primit facturi crescute chiar şi cu până la 300%.

În acest context, reprezentanţii legali ai pieţelor agroalimentare din România au participat săptămâna trecută la Adunarea Generală a membrilor care a avut loc în Braşov. Principalul subiect de pe ordinea de zi a fost identificarea unor soluţii pentru reducerea costurilor cu energia şi creşterea eficienţei energetice, astfel încât producătorii agricoli şi operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în pieţele agroalimentare să nu fie nevoiţi să plătească mai mult şi astfel să crească preţul produselor agroalimentare.

"Pieţele agroalimentare deservesc populaţia având ca scop prestarea unor servicii publice în folosul direct sau indirect al cetăţenilor, iar facturarea energiei electrice la tarifele de pe piaţa liberă, fără a beneficia de o plafonare a acestora, va conduce la majorarea tarifelor prestate de aceste întreprinderi publice, fapt ce va genera, în cascadă, creşterea preţurilor produselor comercializate sau a serviciilor prestate populaţiei", a transmis Teodor Ioan Birţ, Preşedinte AAPR (Asociaţia Administratorilor Pieţelor din România).

Pieţele pot trece la iluminiarea folosind tehnologie LED şi solicită sprijin pentru plafonarea preţului la energie electrică

Reprezentanţii pieţelor intenţionează să analizeze mai multe posibilităţi de reducere a consumului, de utilizare raţională a utilajelor consumatoare de energie electrică din pieţele agroalimentare şi de trecerea la utilizarea de tehnologie LED, eficientă energetic şi superior calitativă din punct de vedere al luminozităţii. De asemenea, se va solicita în continuare sprijin pentru reglementarea plafonării preţului energiei electrice şi pentru alocarea de fonduri necesare pentru reducerea consumului energiei în viitor.

Administratorii pieţelor agroalimentare speră ca prin trecerea la iluminiarea bazată pe tehnologie LED să poată realiza economii de consum de până la 15%, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in aceste momente este bine sa : aplici pentru autorizatia de vanzator ambulant!!!

    De duci dupa "cumparator /consumatori" si fugi de concurenta in coltul tau de intersectie sau straduta! 

    am vazut ca rup norma astia cu vanzarile in timp ce pietarii deja sunt neconcurenti la preturi. de kufland sau carffour nu mai zic. Bula de preturi nesimtite de vor vforta cetatenii in cv ani sa treaca iar la sapa si cazma in gradinile lor micute. 

    S c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb