ADMINISTRATORII EXPLICĂ DEMITEREA DIRECTORULUI GENERAL: "Adriana Tănăsoiu nu şi-a respectat mandatul cu privire la loialitate, confidenţialitate, bună-conduită"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2014

"Adriana Tănăsoiu nu şi-a respectat mandatul cu privire la loialitate, confidenţialitate, bună-conduită"

Depozitarul Central: "Evaluarea Adrianei Tănăsoiu a avut la bază o opinie legală independentă"

Principalele motive care au stat la baza demiterii Adrianei Tănăsoiu din funcţia de director general al Depozitarului Central sunt: "nerespectarea obligaţiilor din contractul de mandat cu privire la loialitate, confidenţialitate, bună-conduită, precum şi modul în care a fost gestionat circuitul unor documente interne fără caracter public", explică, într-un comunicat transmis ieri, Consiliul de Administraţie al instituţiei.

Administratorii Depozitarului au transmis clarificări privind renunţarea la directorul general, după ce, miercuri, au surprins piaţa cu acest anunţ, fără însă să prezinte şi motivele, ceea ce a stârnit o reacţie dură din partea acţionarului majoritar, Bursa de Valori Bucureşti.

BVB a transmis că va solicita în mod oficial preşedintelui Consiliului de Administraţie al Depozitarului Central toate explicaţiile necesare cu privire la această situaţie şi şi-a exprimat aşteptările că starea de guvernanţă corporativă în cadrul Depozitarului Central nu se va deteriora în continuare. Comunicatul BVB nu a fost însă semnat, astfel că nu este clar cine şi-l arogă, în timp ce voci din piaţă au susţinut că BVB nu are motive să se interfereze în deciziile CA-ului Depozitarului.

Înainte ca BVB să trimită scrisoarea anunţată, Consiliul Depozitarului a transmis: "Toate proiectele Depozitarului Central vor fi continuate. Vom urmări, în continuare, implementarea strategiei de dezvoltare a pieţei de capital".

Consiliul Depozitarului a precizat că decizia de încheiere a relaţiilor contractuale cu Adriana Tănăsoiu a fost rezultatul unei analize ample, fiind fundamentată pe evaluarea îndeplinirii obligaţiilor sale din contractul de mandat: "Documentaţia care a stat la baza acestei decizii a fost transmisă oficial tuturor instituţiilor abilitate.

Evaluarea a avut la bază o opinie legală independentă, care a învederat încălcarea clauzelor contractului de mandat stipulate în contract, fapt ce a atras revocarea mandatului doamnei Adriana Tănăsoiu".

Consiliul invocă opinia legală independentă ca să risipească impresiile unor actori din piaţă, cum că decizia CA ar avea la bază orgolii. Anterior, Adriana Tănăsoiu contestase, în instanţă, o sancţiune primită din partea conducerii.

Unele surse spun însă că documentele pe care CA-ul le numeşte "confidenţiale", diseminate de Adriana Tănăsoiu, ar fi, de fapt, documente publice.

Administratorii Depozitarului, care se află pe final de mandat, subliniază că au fost luate toate măsurile necesare să se asigure că activitatea instituţiei nu va fi afectată de încetarea relaţiilor contractuale cu Adriana Tănăsoiu. Doamna Silvia Buicănescu a fost numită director general interimar. "Această decizie a avut în vedere criteriile de experienţă profesională şi managerială ale doamnei Silvia Buicănescu, respectiv 18 ani în cadrul grupului BVB şi şase ani în poziţia de Director de operaţiuni în cadrul Depozitarului Central", potrivit comunicatului instituţiei.

Acţionarii Depozitarului Central au decis, recent, ca Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, să fie preşedintele Depozitarului Central, în ciuda faptului că este incompatibil, potrivit regulamentelor Autorităţii de Supraveghere Financiară în vigoare, şi nici nu a depus un dosar de candidatură complet. Totodată, AGA i-a votat pentru Consiliul de administraţie şi pe ceilalţi opt candidaţi susţinuţi de BVB, dintre care trei neeligibili (administratorii Adrian Lupşan, Robert Pană şi Stere Farmache).

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. haaaaaaaaaaaaa:)))))

    "nerespe ctarea obligaţiilor din contractul de mandat cu privire la loialitate, confidenţialitate, bună-conduită, precum şi modul în care a fost gestionat circuitul unor documente interne fără caracter public".  

    in tara in care hotul e descurcaret, deci de admirat, teparul e orientat, adica, un guru, iar toti gainarii niste realizati ai societatii o gasitra astia pe madam Tanasoiu mai penala decit prevede codul bunelor maniere. Ordine la BVB va fi atunci cind teparii si jegurile ce fura din proprietatea privata vor fi parcati la penitenciar

     

    Terminati s-o mai ridicati in slavi pe Tanasoiu.Prin faptul ca si-a dat propria societate pe care o reprezenta a dovedit ca este de o prostie incomesurabila.Cum dracul sa-ti dai in judecata instituti pe care o conduci?In acel proces tu pe cine reprezinti? Institutia din partea carui ai mandat sau pe tine persona fizica?Daca ai ales sa-ti dai in judecata institutia din secunda aia devi INCOMPATIBIL.

    Tanasoiu a ales sa treaca strada si sa arunce cu pietre in depozitar.Nu poti s-o faci din interior.Iar Ghergus...cu spume mai ceva ca Tanasoiu.Hai Nicule da in judecata ConfidentInvest ca te-a deranjat CA-ul,te tine?Stai ma jos ca vorbesti prostii.Vezi ca n-ai fost pe aceasi lungime de undecu sefu Dan Paul si ti-o.furi! 

    1. Este o pozitie extrem de radicala si contrara oricarei logici elementare....ce ...daca esti director esti sluga CA-ului???!!!!...nu mai ai drepturi????...pot sa-si bata joc de tine cu orice inventie idioata...si sa-ti terfeleasca imaginea si tot ce ai realizat pentru ca nu au puterea sa-si asume lipsa de viziune si totala impotenta.

      N-ai inteles nimic!Evident ca NU dar atunci trebuie sa ai demnitatea sa pleci din companie,dupa care o dai in judecata.NU poti sa fi director si sa-ti dai propria companie in judecata,iar CA-ul poate demite orice director general chiar fara just temei,caz in care trebuie sa plateasca directorului general o suma de bani convenita in prealabil.

      N-ai inteles nimic!Evident ca NU dar atunci trebuie sa ai demnitatea sa pleci din companie,dupa care o dai in judecata.NU poti sa fi director si sa-ti dai propria companie in judecata,iar CA-ul poate demite orice director general chiar fara just temei,caz in care trebuie sa plateasca directorului general o suma de bani convenita in prealabil.

      Evident...titi care au si o alta opinie sunt lipsiti de intelegere. Poti sa-ti dai compania in judecata daca ti-au incalcat un drept fiindca oricine are dreptul sa apeleze la justitie. Compania nu este a directorului dar nici a administratorilor. In plus, vezi ca sunt exemple suficiente ...inclusiv in piata de capital. Unii din acest directori care s-au judecat cu societatile lor si au si castigat sunt de notorietate si...sunt in continuare directori si chiar administratori. Ceea ce se imputa DG de la DC si care ulterior a fost motiv al sanctiunii nu tinea de indeplinirea mandatului ci de frica CA-ului de a-si asuma raspunderea pentru un eventual esec.

      N-ai inteles nimic!Evident ca NU dar atunci trebuie sa ai demnitatea sa pleci din companie,dupa care o dai in judecata.NU poti sa fi director si sa-ti dai propria companie in judecata,iar CA-ul poate demite orice director general chiar fara just temei,caz in care trebuie sa plateasca directorului general o suma de bani convenita in prealabil.

      Raspunde la o singura intrebare:in cazul procesului intentat de persoana fizica Tanasoiu,directorul Tanasoiu pe cine reprezinta?Cum poate sa apere interesele Depozitarului Central in procesul intentat de catre persoana fizica Tanasoiu?

      Daca alegi sa-ti dai in judecata propria firma,cel putin pe perioada procesului,pana cand instanta decide daca ai avut sau nu dreptate trebuie sa pleci din companie.Totodata Consiliul de Administratie poate sa demita directorul oricand fara sa-si justifice decizia si sa numeasca pe altcineva care crede ca-i mai competent decat actualul director.

      Mi-ar placea mult de tot ca anonimul de la 2.1 sa dezvolte putin sintagma "totala impotenta". La ce anume se refera? Suna foarte interesant, poate ne ofera amanunte suplimentare...

      Cum i s-a "terfelit" imaginea si cine "si-a batut joc" de ea ?!?! Pentru ca a primit un avertisment pentru care a creat tot acest circ? Poate e invers, ea a terfelit imaginea depozitarului si a unor oameni fluturand public un proces ca sa i se stearga avertismentul si ameninand cu alte procese !!! Adica toti sunt prosti (si fara viziune si impotenti, zicea mai sus), doar ea e desteapta, corecta, vizionara!, si doar printr-un proces se poate stabili asta?

    Din punct de vedere profesional, intelectual si moral, Tanasoaica este un godin de fonta, pe baza de mangal, adusa de Farmache sa incalzeasca BVB, cind nu merge caloriferul.

    De zeci de ani, scoate un fum inecacios si a innegrit peretii pina si pe afara. 

    E bine sa fie plantata sub cerul liber.

    Scoate fum, neica!... 

    1. Ai dreptate d-le. Si fie vorba intre noi cat sa mai stea pe acolo? Ce-i pe veci? Ea si Faraonul nu se mai dau plecati din piata. De ce nu fac ceva pe cont propriu daca sunt asa de buni? Uite Make ce frumos a realizat ce a realizat..si a realizat. Daca este profesionist. Bravo Make!

    Ar fi interesant sa ne spuna si noua cei care stiu mai bine ce a facut si cum a condus Tanasoiu. Ca din comunicate aflam doar finalul, in spate trebuie sa fie mai multe. Eu cred ca Tanasoiu are noroc ca poate poza in victima unui "razboi" dintre bursa si depozitar.

    daca vorbim despre managerul Tanasoiu putem discuta despre urmatoarele cifre:in 2011 Cifra de afaceri a companiei 12.1 milioane Cheltuieli totale 12.5 mil nr salariati 70,In 2012 cifra de afaceri 10.7 cheltuieli totale 12.6 angajati 70,in 2013 cifra de afaceri 12.5 mil cheltuieli totale 14.1 salariati 63!Sa traiasca la multi ani!In conditiile in care din 2000 n-a venit cu absolut nici o inovatie majora in piata,n-a adus nici un plus la tranzactionare,a facut vanzarea in lipsa imposibila prin birocratia impusa.Un astfel de manager ARE tot dreptul sa-si dea in judecata compania unde lucreaza!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb