"Adrem Invest" a cumpărat o companie elveţiană

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 octombrie 2012

"Adrem Invest" a achiziţionat "MTAG Marti Technologie AG", companie elveţiană specializată în inginerie, cu o prezenţă puternică în domeniul energiei la nivel mondial, se arată într-un comunicat al firmei. Valoarea investiţiei depăşeşte două milioane euro, potrivit comunicatului.

Alături de "MTAG Marti Technologie AG", "Adrem Invest" a preluat şi filiala din Statele Unite a acesteia, precum şi angajaţii celor două companii, în număr de aproximativ treizeci. În urma achiziţiei, numele celor două firme a devenit "MTAG", respectiv "MTUS".

"MTAG" deţine 22% din piaţa elveţiană a ingineriei în domeniul metalurgiei. Printre companiile cu care lucrează se numără "TMK", din Rusia, "Arvedi" şi "ASO", din Italia, "Swiss Steel", din Elveţia, "LSW", din Germania, "Asil Celik" şi "Cer Celik", din Turcia, sau "VAG", din Austria.

"MTUS" colaborează cu companiile metalurgice americane "US Steel", "Gerdau", "Steel Dynamic International", "NMLK" şi "EVRAZ".

Achiziţia "MTAG Marti Technologie AG" face parte din strategia de extindere la nivel mondial a "Adrem Invest", consolidând, în acelaşi timp, poziţia companiei pe piaţa de profil, a explicat Adrian Bodea, preşedintele "Adrem Invest".

Compania intenţionează să îşi promoveze, prin intermediul biroului din elveţia, produsele şi serviciile pe pieţele internaţionale, în special pe cea vest europeană, unde este destul de puţin prezentă, a declarat Corneliu Bodea, vicepreşedintele "Adrem Invest". "Dacă în America de Nord, Asia şi Africa am reuşit să pătrundem cu numele < Adrem Invest >, în Europa de Vest nu am intrat decât foarte puţin sub acest nume, şi sperăm ca achiziţia < MTAG > să contribuie la sporirea prezenţei în această parte a lumii", a precizat domnia sa.

Reprezentanţii "Adrem Invest" estimează că cifra de afaceri pe care compania o va realiza în acest an ar urma să fie de 171,7 milioane lei, ceea ce ar echivala cu o creştere de 37% faţă de anul precedent. Cea mai mare pondere a veniturilor, de 148,6 milioane lei, ar urma să revină afacerilor realizate în ţara noas­tră, potrivit domniilor lor.

Divizia Servicii Integrate ar urma să asigure 45% din cifra de afaceri, Divizia SCADA şi Automatiări- 41%, iar Divizia Ingineria Proceselor- 14%.

"Adrem Invest" a semnat, în acest an, contractul pentru realizarea celei mai mari instalaţii din lume pentru degazarea oţelului lichid, care ar uma să aibă o greutate de 260 tone. Beneficiarul lucrării este compania chineză "Baoutou Steel International Economic & Trading". Termenul pentru finalizarea lucrării este septembrie 2013.

Centrala de cogenerare din Suceava, finalizată anul viitor

Centrala de cogenerare pe bază de biomasă pe care "Adrem Invest" o construieşte la Suceava ar urma să fie finalizată spre finele anului viitor, a declarat Corneliu Bodea. Proiectul va fi realizat de către "Bionergy Romania SRL", subsidiară a companiei.

Valoarea investiţiei se ridică la 90 milioane euro, faţă de estimările iniţiale, de 60 milioane euro. Majorarea a fost determinată de faptul că "Adrem Invest" a adăugat o serie de tehnologii noi, pentru a creşte eficienţa proiectului, a explicat Corneliu Bodea.

Finanţarea este oferită de către Raiffeisen Bank International şi OeKB (Banca de Export şi Import a Austriei).

Partenerii "Adrem Invest" în acest proiect sunt companiile austriece "URBAS", care va furniza echipamentele şi "Schweighofer", care urmează să furnizeze biomasa. Asigurarea materiei prime a fost unul dintre punctele cele mai importante de realizat în vederea obţinerii finanţării, a precizat Corneliu Bodea.

Odată finalizată, centrala de cogenerare ar urma să alimenteze 25.000 de apartamente, conectate la sistemul de termoficare, 155 de case particulare, 530 de agenţi economici şi 38 de unităţie bugetare din municipiul Suceava, respectiv 60.000 de locuitori, potrivit estimărilor "Adrem Invest". Cantitatea minimă de energie termică livrată ar urma să fie de peste 400.000 Gcal/an, iar producţia anuală de energie electrică va fi de peste 160.000 MWh/an, ceea ce ar însemna că eficienţa centralei ar depăşi 85%, potrivit companiei.

Preţul energiei termice produse ar urma să fie de 116 lei + TVA/Gcal.

Tot pe segmentul energiei regenerabile, "Adrem Invest" dezvoltă o fermă fotovoltaică la Buzău, pe care intenţionează, apoi, să o vândă, au mai declarat reprezentanţii "Adrem Invest".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb