Adrian Năstase: Cea mai potrivită formulă pentru conducerea PSD este cea a unui tandem cu Ion Iliescu

Ziarul BURSA #Politică / 1 februarie 2005

Preşedintele PSD Adrian Năstase consideră că cea mai potrivită formulă pentru conducerea partidului este cea a unui tandem cu Ion Iliescu. "Eu cred că este formula cea mai potrivită la acest moment, şi am discutat şi cu domnul Iliescu şi cu alţi colegi formula unui tandem, aşa cum a fost, de altfel, de-a lungul anilor", a declarat ieri Adrian Năstase, înaintea reuniunii Delegaţiei Permanente a partidului.

Năstase a reafirmat că nu va candida împotriva lui Ion Iliescu la preşedinţia partidului, menţionînd însă că nu crede că problema PSD în acest moment este de a stabili sau nu cineva va candida pentru această funcţie.

Întrebat dacă se consideră omul lui Iliescu, Adrian Năstase a spus: "Este foarte adevărat, eu cred că şi Ion Iliescu se consideră a face parte dintr-o echipă cu mine. Suntem o echipă de 15 ani şi vom continua împreună, spre disperarea unora care transmit zvonuri pe piaţă".

Referitor la declaraţia lui Ion Iliescu care a spus că are vigoarea unui om de 45 de ani, preşedintele PSD a declarat: "Eu am vigoarea unui om de 35 de ani. Trebuie să recunosc că este absolut formidabilă vitalitatea domnului Ion Iliescu şi sunt convins că la rîndul său a admirat eforturile pe care le-am făcut în perioada în care am fost la guvernare şi am lucrat 12-14 ore pe zi, ceea ce înseamnă că amîndoi avem o vitalitate deosebită şi acest lucru justifică faptul că vom fi o echipă foarte puternică în fruntea PSD".

Adrian Năstase a subliniat că este nevoie de o înnoire a liderilor PSD, de aducere în fruntea partidului oameni noi şi cu experienţă, precum primari sau preşedinţi de consilii judeţene.

Întrebat care consideră că este zona de care s-ar putea ocupa în viitor, Năstase a făcut referire la zona de monitorizare a activităţii guvernamentale, a activităţii departamentelor şi a relaţiilor internaţionale ale partidului.

Dan Ioan Popescu şi Miron Mitrea îl susţin pe Ion Iliescu la preşedinţia PSD

Vicepreşedinţii PSD Dan Ioan Popes-cu şi Miron Mitrea consideră că Ion Iliescu este persoana care ar trebui să conducă Partidul Social Democrat. "Avem nevoie de un singur preşedinte şi cred că Ion Iliescu este cel mai indicat să conducă acest partid", a declarat ieri Dan Ioan Popescu, înaintea Delegaţiei Permanente a PSD.

Miron Mitrea s-a declarat de acord cu afirmaţia lui Dan Ioan Popescu, precizînd că în opinia sa ideea unui tandem la conducerea partidului nu este cea mai potrivită: "Sigur că de acceptat vom accepta orice va decide congresul, însă punctul meu de vedere este că formulele simple sunt cele care duc la rezultatele cele mai bune", a spus el.

Un alt vicepreşedinte al PSD, Mircea Geoană, a apreciat, la rîndul său, că trebuie evitată o falie profundă între Adrian Năstase şi Ion Iliescu. El s-a pronunţat pentru identificarea unei "formule mediate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb