ADRIAN OROS, MINISTRUL AGRICULTURII: "Doar 5,25% din pieţe au fost închise în urma noilor restricţii"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 18 noiembrie 2020

"Doar 5,25% din pieţe au fost închise în urma noilor restricţii"

Doar 27 de pieţe din 514 au rămas închise în urma restricţiilor impuse de autorităţi, ceea ce reprezintă 5,25% din totalul unităţilor de desfacere a produselor agro-alimentare, a declarat, ieri, Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

"Pentru că există foarte multă dezinformare, precizez că stadiul de funcţionare a pieţelor agroalimentare în data de 16 noiembrie 2020 a fost următorul: dintr-un total de 514 pieţe agroalimentare, 367 au funcţionat dintotdeauna în spaţii deschise sau semi-deschise; practic pentru ele nu s-a modificat nimic. Pentru 120 de pieţe, care funcţionau în spaţii inchise, primarii au găsit soluţii privind modificarea fluxului astfel încât şi acestea au fost deschise. Au rămas închise 27 de pieţe din spaţii închise, adică 5,25%. Asta este realitatea privind pieţele agroalimentare", a spus Adrian Oros.

Activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor a fost suspendata, conform Hotărârii nr. 52 a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, începând din 9 noiembrie, pentru a preveni infectarea cu Covid-19.

Producătorii agricoli au criticat această nouă restricţie susţinând că noua decizie favorizează supermarketurile şi companiile multinaţionale, în timp ce agricultorii din ţara noastră nu au unde să îşi vândă recoltele.. Federaţia Pro Agro a spus că suspendarea activităţii pieţelor din spaţiile închise este o măsură injustă pentru producătorii români, în condiţiile în care hypermarketurile îşi pot continua activitatea.

Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România a solicitat ca toate pieţele agroalimentare permanente din ţară să rămână deschise, iar noile restricţii să fie luate punctual, acolo unde se constată că administratorii nu respectă măsurile pentru prevenirea şi combaterea Covid-19.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Leprele pnl iste vor sa spuna ca nu au inchis pietele,cat de nemernic sa fii sa spui ca le inchizi ca nu au aer conditionat cand toata vara au spus ca aerul conditionat trebuie oprit ca poate circula virusul

    Nu trebuia sa fie nici 5% din piete inchise.Cititi mai sus,in Australia unde au inchis mult si din economie,nu au inchis pietele.Numai niste oameni cu”dureri de cap”au putut sa procedeze in felul acesta,cand in suprmarketuri aglomeratia e mai mare decat in piete sau guvernul actual protejeaza mai mult socitatile strainilor decat pe romani.Sa va fie rusine!

    1. total de acord cu 1 si 2.cu sublinirea ca mincinosii/nu chiar ,,lepre,,desi ar undeplini conditiile,trebuie ori sa-si faca cinstit misiunea ori SA PLECE .

    Azi legumicultori au protesta la guvern ,orban a spus ca cei care protesteaza sunt pesede si ca ei sunt in campanie electorala si nu au timp de ei ,astia sunt cei care ne spun ca ne vor binele ,traiasca multinationalele

    bai putulica ministru

    voi ati luat in calcul ca producatorii agricoli au aceiasi soarta ca industria horeca? 

    sau va doare undeva si faceti numai tampeniile dictate de sasul de la cotroceni? 

    ati intrat deja in istorie cu toate tampeniile dictate puse in practica cu un singur scop :SARACIREA INTREGII POPULATII (EXCEPTIE CLASA POLITICA ) 

    pentru combaterea secetei ce ati facut? 

    pentru dezvoltarea si eficientizarea agriculturii ce ati facut?... 

    si lista poate continua

    sunteti doar BIOGAZ NATURAL, nimic altceva 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb