ADRIAN TĂNASE, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Relaţia cu investitorii este crucială pentru dezvoltarea pieţei noastre"

A.I.
Piaţa de Capital / 27 noiembrie 2018

Adrian Tănase

Adrian Tănase

Relaţia dintre companii şi investitori reprezintă o dimensiune crucială pentru dezvoltarea pieţei de capital din ţara noastră a subliniat, astăzi, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul evenimentului de lansare a Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), organizat de BVB.

Directorul BVB a declarat: "În piaţa de capital nu este importantă doar cantitatea de companii şi investitori activi. Foarte importantă este şi calitatea relaţiei dintre ei. Noi avem o perspectivă de trecere la statutul de piaţă emergentă, iar în acest context, relaţia cu marii investitori străini este foarte importantă. Mă bucur foarte mult că printre fondatori se află multe companii importante care sunt listate pe piaţa de capital din România, dar şi companii importante care doresc să se listeze".

Adrian Tănase a subliniat că ARIR îşi doreşte să dezvolte profesionişti în relaţia cu investitorii.

"Această nevoie este cu atât mai pregnantă cu cât din cauza reglementărilor MiFID II, pentru foarte multe companii de dimensiuni mici şi mijlocii, acoperirea din partea managerilor financiari scade şi cred că este foarte important ca în această situaţie, relaţia directă dintre emitenţi şi investitori să se îmbunătăţească", a conchis directorul BVB.

Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii la Bursă din România a fost fondată la începutul aceste luni, cu scopul implementării în ţara noastră a celor mai bune practici de comunicare ale companiilor listate cu investitorii.

Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori Bucureşti, Alro, Franklin Templeton Management - Suc. Bucureşti, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Şerban, Cosmin Răduţă şi Tony Romani.

Proiectul a fost iniţiat de Daniela Şerban şi susţinut de compania de afaceri publice McGuireWoods Consulting şi casa de avocatură PeliFilip.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Crucial este ca vicepreședintele pieței de capital de la ASF să nu fie ales tot ca specimenul de Bota. Totuși nu se poate ca orice macac pesedist să aibă impresia că înțelege piața de capital. Oricum ați permis alegerea unui lipitor de afișe precum Badea, susținut doar de tractoriștii de la COTAR și alți șoferi cu 4 clase spărgători de semințe (asociații de la asigurări) măcar din zona piețelor de capital au venit semnale de normalitate înainte de alegerile CASF

    Relatia cu investitorii ar trebui sa plece de la principiul ca investitorii sunt EGALI si ca exista exact aceeasi deschidere fata de micii investitori si de marii investitori.

    Adica sa nu avem unii mai egali ca altii, unii carora li se raspunde la intrebari si altora nu, unii care afla informatii in conferinte private, iar altii ulterior din presa, uneori dupa luni sau ani distanta.

    Nu am auzit ceva in sensul egalitatii accesului la informatie al investitorilor exprimat clar de catre aceasta asociatie, de tip club privat, care pare sa fie mai degraba un grup de influenta in favoarea marilor investitori. 

    1. Mai spune ca spui bine

    Sefu? Ia-te cu asf si mergeti catre buda...din zeci de brokeri ati ramas cu swiss + 7 casierite...populatia a fost penetrata direct in portofoliu, dar asta e, vor mai urma asa ca mai bine va ganditi sa nu plece cateva funduri sa faca nisre dealuri, ca ramaneti cu mustrari in ziua de salar...viitorul tinde asimptotic la nulo, zero...sa vina sima resurection :))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb