ADRIAN TĂNASE, DIRECTORUL GENERAL AL BVB: "Sper să fie mai multe emisiuni de acţiuni decât de datorii, în 2020"

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2019

Stabilizarea factorului politic, respectiv susţinerea politică pentru piaţa de capital ar putea aduce surprize plăcute în 2020, este de părere Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care speră să crească numărul emisiunilor de acţiuni pe piaţa noastră.

Domnia sa a declarat ieri, într-o conferinţă de specialitate: "În contextul actual, al dobânzilor scăzute, al lichidităţii foarte mari, este normal să fie preferate emisiunile de datorii, nu cele de acţiuni. În asemenea condiţii, toată lumea preferă emisiunile de datorii. De aceea a scăzut numărul ofertelor publice iniţiale (n.r. IPO-uri). Nu este un lucru surprinzător. Dar, sunt optimist: dacă contextul politic de la noi se stabilizează, sper să fie mai multe tranzacţii cu acţiuni anul viitor, pe bursă. Nu are rost să dau vreo indicaţie, dar cred că putem avea surprize plăcute".

Domnia sa a menţionat că este un semnal extrem de pozitiv şi planul de listare a companiei Hidroelectrica, chiar dacă nu se ştie cum se va întâmpla tehnic aceasta, şi nici când va avea loc IPO-ul. "Sperăm să se întâmple cât mai repede", a spus CEO-ul BVB.

Adrian Tănase a mai amintit că bursa noastră a reuşit să treacă la statutul de piaţă emergentă de la cel de piaţă de frontieră într-un moment potrivit, iar dacă, cumva, la nivel mondial vom asista la o recesiune, "valul" va ajunge, probabil, mai târziu la noi. "Spaţiul de emerging market va fi lovit mai târziu decât cel de frontier market", a subliniat domnul Tănase.

Tot ieri, Mihnea Crăciun, director adjunct al BERD pentru România, a afirmat că pe piaţa de capital vom vedea tranzacţii mari în 2020, dar nu neapărat pentru că le va susţine economia, ci pentru că vor veni ca un efect "de inerţie" din anul curent.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb