Adrian Vasilescu: Criza din SUA a scăzut în intensitate

Elena Voinea
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 2 august 2011

"Statele Unite ale Americii au ajuns la o datorie publică care se apropie de nivelul produsului intern brut din unele ţări", a mai spus Adrian Vasilescu.

"Statele Unite ale Americii au ajuns la o datorie publică care se apropie de nivelul produsului intern brut din unele ţări", a mai spus Adrian Vasilescu.

Statele Unite ale Americii (SUA) vor trece cu bine peste situaţia privind gradul de îndatorare, este de părere Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR). Domnia sa ne-a declarat că ţara noastră trebuie să înveţe din greşelile altor ţări şi trebuie să se concentreze să nu atingă plafonul de îndatorare, prevăzut de Uniunea Europeană la 60% din produsul intern brut (PIB).

Adrian Vasilescu ne-a precizat: "Statele Unite ale Americii au ajuns la o datorie publică care se apropie de nivelul produsului intern brut din unele ţări. (...) Criza în SUA, în momentul de faţă, este într-un stadiu de declin, criza a scăzut în intensitate". Domnia sa a adăugat că disputa din SUA este mai mult politică.

În cazul unui scenariu negativ, în care plafonul de îndatorare al SUA nu ar fi ridicat, efectele se vor propaga în toată lumea.

Adrian Vasilescu ne-a declarat: "Dacă nu se ajunge la un compromis între republicani şi democraţi, acest lucru ar putea să răstoarne lumea. Ar reveni recesiunea în Statele Unite ale Americii. De la prăbuşirea "Lehman Brothers", de acum trei ani, s-ar ajunge la o prăbuşire a trezoreriei americane".

În opinia domniei sale, republicanii nu se vor juca cu focul şi va exis-ta un vot pozitiv: "Eu mizez pe o trecere cu bine a acestui moment, un vot pozitiv care să scoată trezoreria Statelor Unite ale Americii din neşansa unei neplăţi".

În privinţa efectelor unui vot negativ în SUA asupra ţării noastre, consilierul Guvernatorului BNR ne-a declarat: "Nu ori de câte ori cineva tuşeşte pe planetă, România trebuie să facă febră. Prin absurd, dacă s-ar ajunge la recesiune în SUA, aceasta s-ar revărsa peste planetă şi România nu ar fi exclusă".

Domnia sa ne-a precizat că ţara noastră nu a dovedit că ştie să înveţe din greşelile altora, dar poate să înveţe.

Adrian Vasilescu ne-a declarat: "La noi, plafonul nu este stabilit prin lege. Este o decizie a Uniunii Europene, prin care datoria nu poate să urce peste 60% din PIB. Acest lucru nu înseamnă că dacă nu avem o lege, trebuie să atingem plafonul".

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb