Adunarea Generală a ONU se va reuni pentru a marca un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina

G.D.
Internaţional / 11 februarie 2023

Adunarea Generală a ONU se va reuni pentru a marca un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina

Adunarea Generală a ONU se va reuni la 22 februarie într-o sesiune specială pentru a marca primul an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina şi va vota o rezoluţie în sprijinul Kievului pe fondul agresiunii Moscovei, transmite EFE, conform Agerpres.

Potrivit unor surse diplomatice, reuniunea, care a fost convocată oficial ieri de Ucraina şi de mai mulţi aliaţi ai săi, ar urma să dureze două zile şi să beneficieze de prezenţa a numeroşi miniştri din diferite ţări care se vor deplasa special la New York pentru această întâlnire.

În perspectiva întâlnirii, Kievul pregăteşte o propunere de rezoluţie care ar urma să fie votată la 23 februarie şi cu care doreşte să obţină un mesaj de susţinere din partea comunităţii internaţionale.

Potrivit unor surse diplomatice, iniţial, guvernul ucrainean intenţiona să prezinte un text ambiţios care să sprijine planul de pace promovat de preşedintele Volodimir Zelenski, propunere care a fost deja respinsă de Moscova şi în care se cere, între altele, retragerea trupelor ruse şi aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili de declanşarea invaziei.

Totuşi, potrivit surselor citate, totul arată că, în cele din urmă, rezoluţia va avea un caracter mai general şi va fi în linie cu textele aprobate deja de Adunarea Generală a ONU de la începerea războiului, scopul fiind de a obţine un sprijin cât mai larg cu putinţă şi de a evita astfel numeroase abţineri în semn de nemulţumire faţă de un text mult prea "direct".

Ucraina şi aliaţii săi au reuşit să promoveze mai multe rezoluţii cu majorităţi copleşitoare în Adunarea Generală a ONU de la începutul războiului, pentru a contracara blocajul din Consiliul de Securitate, unde dreptul de veto al Rusiei nu a permis ajungerea la vreun acord.

Tocmai în Consiliul de Securitate se pregăteşte o altă reuniune la nivel ministerial, chiar în ziua de 24 februarie, pentru a marca exact un an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina. Este de aşteptat ca la sfârşitul întâlnirii să nu fie dat publicităţii niciun document oficial, dată fiind puterea dreptului de veto al Rusiei, care a blocat practic orice subiect din Consiliu având legătură cu războiul din Ucraina.

La 24 februarie 2022, Rusia a declanşat o invazie în Ucraina pe care o numeşte "operaţiune militară specială", calificată de Kiev şi Occident drept o agresiune nejustificată şi neprovocată împotriva unui stat suveran, prima de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Practic avem de a face iarasi cu arhicunoscuta "echidistantza si impartialitate" marca ONU! Tocmai de aceea tot mai multe state, mai ales din Asia, Africa si America de Sud, nu mai dau nici 2 bani pe ea, pt ca astazi, ONU reprezinta varful de lance al Ocultei in actiunea de distrugere a putinelor state nationale si suverane ramase!

    1. Cum sa fii "echidistant" cand ai in Europa niste criminali care au atacat o tara vecina, si pun in pericol pacea lumii intregi pana la urma dar in special in Europa?

      Aha, deci echidistantza ONU nu se mai termina atunci cand criminalii si nazistii ucrainieni terorizeaza, discrimineaza si ucid membrii minoritatilor din Ucraina! Interesanta logica!

      minoritatile omorate de propaganda ruseasca

      Cred ca nici tot samponul din lume nu iti mai poate spala creierul ala imbacsit de la atata propaganda occidentala mincinoasa!

    Dar invazia americana fara nici un motiv in IRAK,

    cand se va aniversa ?! 

    1. dar aniversarea fugii rusinoasa a SUA si NATO din afghanistan ? dupa 20 de ani si zeci de miliarde aruncate in vant ?

      dar 40 de ani de la fuga din somalia ?  

      cand se vor aniversa ?  

      dar 50 de ani de la fuga din vietnam ?  

      dar 60 de ani de la fuga din cuba ?  

      Afganistan la costat pe americani peste 700 miliarde $,

      si au lasat arme + echipamente militare de peste 75 miliarde $

      cand au fugit , pe care acum afganii le vind rusilor 

      rusii, a doua armata a lumii cu cele mai teribile arme de pe tot globul, sa cumpere vechiturile lasate de americani prin afganistan?

      pentru defaimarea Maicii Rusia, care putinica zice ca e cea mai importanta adunatura din lume iei de la avertisment verbal din partea tarului pana la 15 ani la racoare 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb