ADUNAREA PARLAMENTARĂ A CONSILIULUI EUROPEI: Cazul Magnitski, situaţia din Ucraina şi circumcizia copiilor

V.B.
Internaţional / 26 ianuarie 2014

Cazul Magnitski, situaţia din Ucraina şi circumcizia copiilor

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) se va întruni, între 27 şi 31 ianuarie, pentru a discuta subiecte precum: integrarea imigranţilor din Europa, impactul Internetului asupra politicii, cazul Magnitski din Rusia, dar şi, foarte probabil, situaţia din Ucraina, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Alte subiecte de pe agendă includ: combaterea schimbărilor climatice, cea dintâi evaluare a Adunării privind "parteneriatul pentru democraţie", pe care l-a încheiat cu Consiliul Naţional Palestinian, şi responsabilitatea organizaţiilor internaţionale pentru drepturile omului. Nu în ultimul rând, va fi dezbătut subiectul circumciziei copiilor, în condiţiile în care, în octombrie, Adunarea a adoptat o rezoluţie privind dreptul copiilor la integritate fizică.

Vor lua cuvântul: preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cancelarul austriac, Werner Faymann, ministrul de Externe al ţării, Sebastian Kurz, şi secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjrrn Jagland. APCE îşi va alege, de asemenea, preşedintele, care va sta în funcţie un an.

Cazul Magnitski se referă la un contabil şi auditor rus, Serghei Leonidovici Magnitski, ţinut în arest timp de un an şi mort cu puţin înaintea termenului de eliberare. Magnitski făcuse publice o serie de informaţii ce indicau o fraudă de largi proporţii asupra bugetului de stat din Rusia, ale cărei piste duceau la oficiali de rang înalt. Pe numele său, a fost emis un mandat de arestare de un an (termenul maxim în Federaţia Rusă), Magnitski murind cu puţin înaintea expirării acestei perioade, din cauza multiplelor probleme de sănătate apărute în închisoare, agravate pe fondul unui tratament medical necorespunzător. Un consiliu pentru drepturile omului, constituit de autorităţile de la Kremlin, a tras concluzia că Magnitski fusese bătut chiar înainte de a muri. Cazul Serghei Magnitski a trecut hotarele Rusiei, determinând Statele Unite ale Americii să adopte o lege prin care oficialilor ruşi bănuiţi de implicare în moartea contabilului le sunt interzise accesul pe teritoriul SUA şi folosirea sistemului bancar american. Ca reacţie, Rusia, a blocat sute de adopţii străine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb