ADVERTORIAL  Cum alegi cea mai bună platformă de tranzacţionare

Media-Advertising / 3 iunie

 Cum alegi cea mai bună platformă de tranzacţionare

Dacă ţi-ai stabilit deja obiectivele financiare, iar soluţia pentru a le atinge este crearea unui plan de investiţii pe termen lung, nu îţi mai rămâne decât să te documentezi pentru a identifica platforma care să ţi se potrivească "mănuşă".

Această platformă trebuie să răspundă tuturor nevoilor pe care le ai, dar trebuie să fie şi una uşor de folosit, mai ales dacă eşti începător. Cu alte cuvinte, succesul începe, de fapt, cu platforma potrivită, care devine un aliat în drumul tău.

Atunci când vine vorba de investiţiile tale, siguranţa şi încrederea sunt esenţiale. Aceste atribute înseamnă că este indicat să alegi un broker care respectă reglementările impuse de instituţiile de profil din România, precum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Ce este, de fapt, o platformă de investiţii?

În lumea dinamică a pieţelor financiare, o platformă de investiţii este cheia pentru a profita de oportunităţile bursiere. Vorbim despre un software avansat, care îţi permite să tranzacţionezi online, oferindu-ţi acces în timp real la cumpărarea şi vânzarea instrumentelor financiare.

Pentru a răspunde nevoilor tale, o platformă trebuie să îndeplinească o serie de criterii de bază, cum ar fi:

Accesibilitate: Posibilitatea de a tranzacţiona oricând şi oriunde, prin intermediul unei aplicaţii mobile performante.

Viteză: Acces rapid şi fără întreruperi la pieţele financiare, asigurându-te că poţi reacţiona prompt la schimbările de piaţă.

Design simplu şi intuitiv: O interfaţă user-friendly care îţi permite să navighezi şi să utilizezi platforma cu uşurinţă.

Acces la ofertă variată de produse financiare: Diversitate în instrumentele financiare disponibile, de la acţiuni şi obligaţiuni la CFD-uri pe mărfuri, indici sau criptomonede.

Funcţii suplimentare gratuite: Beneficii extra, cum ar fi grafice interactive, ştiri de piaţă în timp real şi materiale educative scrise şi video.

De asemenea, este extrem de important pentru investitori, mai ales pentru cei aflaţi la început de drum, ca platforma de tranzacţionare să aibă integrate instrumente de administrare a riscului, de exemplu: ordine de tip SL (stop loss) şi TP (take profit).

În cazul unui ordin stop loss, după ce preţul a ajuns la un anumit nivel specificat de investitor, acesta iniţiază închiderea automată a tranzacţiei, chiar dacă investitorul nu este conectat la platforma de investiţii. Take profit este un ordin similar cu cel de tip stop loss, însă este folosit pentru marcarea profiturilor.

Platforma este resursa principală a unui investitor, însă doar dacă aceasta oferă instrumente de analiză şi de identificare a oportunităţilor, cum ar fi posibilitatea de a tranzacţiona direct de pe grafic, instrumente avansate de analiză tehnică şi analiză fundamentală, calendar economic în timp real, module de scanare a pieţelor, calculator de trading, heatmaps, top movers, market sentiments, posibilităţi de personalizare şi salvare profil.

Este, de asemenea, important să fie incluse şi materiale educaţionale, tutoriale video şi analize de piaţă realizate de analişti renumiţi - toate acestea sunt deja disponibile pe xStation pentru toţi investitorii.

Şi, nu în ultimul rând, o platformă de tranzacţionare trebuie să fie sigură, adică să fie oferită de o companie de investiţii reglementată, cu o conduită etică şi onestă.

XTB este un exemplu excelent în acest sens, fiind una dintre cele mai mari şi de încredere companii de investiţii din România. Cu sediu în piaţa locală încă din 2008 şi cu peste 1 milion de clienţi la nivel global, XTB îţi oferă siguranţa că investiţiile tale sunt protejate.

Iar platforma pe care XTB o oferă clienţilor săi este dezvoltată chiar de broker (in house) şi se diferenţiază de competitori printr-o serie de atribute, printre care se numără uşurinţa utilizării, viteza superioară de execuţie şi premiile obţinute la nivel internaţional.

Când vine vorba de investiţii online la bursă, xStation, oferită de XTB, se remarcă prin a fi o platformă ultra-performantă, care oferă acces rapid şi facil la peste 6.300 de instrumente financiare cu deţinere din întreaga lume cu 0% comision (pentru un rulaj lunar de până în 100.000 euro), dar şi CFD-uri cu suport pe indici, mărfuri sau crypto, , clienţii bucurându-se de o ofertă competitivă şi optimizări fiscale.

xStation, aliatul investitorilor în atingerea obiectivelor financiare

xStation include, de asemenea, instrumente avansate de analiză şi identificare a oportunităţilor organizate după sector, industrie, arie geografică, indicatori financiari şi macroeconomici - acest lucru permite realizarea unei diversificări sănătoase a portofoliului şi a unui management adecvat al riscului.

Platforma xStation are trei versiuni, sub formă de software instalat pe desktop, în formă afişată în browser şi sub forma unei aplicaţii pentru dispozitive mobile (telefon, tabletă), fiind astfel accesibilă în permanenţă.

Avertisment cu privire la riscuri:

Orice opinii, cercetări, analize, preţuri sau alte informaţii oferite cu titlul de comentarii generale de piaţă nu reprezintă sfaturi de investiţii. XTB nu este răspunzător pentru orice pierdere sau pagubă incluzând şi fără limitare la, orice pierdere sau câştig care poate lua naştere direct sau indirect din utilizarea sau bazarea pe astfel de informaţii. Vă aducem la cunoştinţă că informaţiile sau cercetările bazate pe date istorice nu garantează viitoare performanţe sau rezultate. 77% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzacţionează CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să luaţi în considerare dacă vă puteţi permite să vă asumaţi riscul ridicat de a vă pierde banii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb