ADVERTORIAL Îţi construieşti casă? De ce să alegi pompele de căldură ca sistem de climatizare

Companii / 28 martie 2022

Îţi construieşti casă? De ce să alegi pompele de căldură ca sistem de climatizare

Când vine vorba de climatizarea locuinţei, puţine persoane se gândesc la pompele de căldură ca soluţie. Asta deoarece nu sunt încă atât de populare precum centralele termice, de exemplu. Cu toate acestea, pompele de căldură prezintă numeroase avantaje: au o eficienţă crescută, sunt prietenoase cu mediul şi a consumului foarte mic de energie.

Deşi reprezintă o nouă metodă de climatizare, pompele de căldură au devenit rapid populare şi încep să prindă tot mai mult teren şi în România. Acest sistem de climatizare ecologic şi automatizat, asigură confortul necesar pe toată durata anului. În funcţie de tipul pompei, aceste pot furniza căldură pe timp de iarnă, apa caldă pe toată durata anului, dar şi răcoare pe timp de vară.

Cum funcţionează pompele de căldură

Pompele de căldură îşi iau energia din surse naturale, externe, precum sol, apă sau aer. Pompele transformă aceste surse în căldură, apă caldă sau răcoare, transferând energia în interiorul locuinţei.

Mai exact, pompele extrag căldura şi umiditatea din sol, aer sau apă şi, cu ajutorul compresorului care încălzeşte agentul frigorific, se asigură transferul de căldură şi apă caldă în interiorul locuinţei. Vara, când doreşti ca aerul din casă să fie răcoros, procesul de funcţionare se inversează.

Pompele pot fi instalate la circuitul intern fie prin încălzire în pardoseală, încălzire prin pereţi sau prin calorifere. Deoarece reţeaua de încălzire şi apă caldă trebuie refăcută, cei care apelează la pompe de căldură sunt fie cei care îşi construiesc o casă fie cei care doresc să facă o renovare completă.

Având în vedere că pompele de căldură extrag energia din sol, apă sau aer, acestea trebuie instalate în exterior. Pentru pompele care folosesc energia din sol sau apă este necesară forarea solului.

Odată ce ai instalat pompa de căldură poţi controla temperatura din casă cu ajutorul unui panou de control. Tot ce trebuie să faci este să selectezi temperatura dorită şi pompa va menţine aceeaşi temperatură pe tot parcursul anului.

Pompele sunt dotate cu un senzor astfel încât în momentul în care temperatura din casă este aceeaşi cu cea setată pompa se opreşte pentru a consuma energie. Aceasta reporneşte singură în momentul în care temperatura scade puţin sub cea setată.

Tipuri de pompe de căldură

Pompele de căldură se împart în patru mari categorii din care poţi alege pompa potrivită pentru tine, în funcţie de nevoile pe care le ai.

1. Pompe de căldură pentru încălzire. Aceste pompe produc agent termic pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece.

2. Pompe de căldură pentru încălzire şi răcire. Spre deosebire de pompele de la punctul anterior aceste pompe oferă şi posibilitatea răcoririi locuinţei în timpul verii.

3. Pompe de căldură pentru încălzire şi apă caldă menajeră. Aceste pompe furnizează căldură în sezonul rece, dar şi apă caldă pe tot parcursul anului.

4. Pompe de căldură pentru încălzire, răcire şi apă caldă menajeră. Aceste pompe sunt cele mai eficiente, oferindu-ţi toate facilităţile de care ai nevoie: căldură iarna, răcoare vara şi apă caldă pe tot parcursul anului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb