ADVERTORIAL La ce să fii atent când cauţi o asigurare auto avantajoasă

Companii / 6 septembrie 2021

La ce să fii atent când cauţi o asigurare auto avantajoasă

După cum ai observat deja, o maşină personală necesită, din când în când, diverse investiţii şi generează anumite cheltuieli. Asigurările auto joacă un rol important, scăpându-te de grijile financiare în cazul unor eventuale evenimente mai puţin fericite. Tocmai de aceea, este indicat să acorzi o atenţie sporită când alegi poliţele RCA şi CASCO.

De regulă, când cauţi un anumit produs, cercetezi cu atenţie piaţa, pentru a descoperi cel mai bun raport calitate-preţ. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul asigurărilor auto, fie că este vorba despre poliţa de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto RCA sau despre cea de tip CASCO. Dacă iei în considerare câteva sfaturi, vei putea găsi mult mai uşor poliţele auto care corespund nevoilor tale.

Poţi economisi timp, alegând asigurările online

O variantă simplă pe care o poţi lua în considerare vizează încheierea online a asigurărilor pentru autoturismul tău. Aceasta te ajută să scapi de drumul până la biroul unui broker sau al unui consilier în domeniul asigurărilor auto. În medie, vei avea nevoie de 4 - 5 minute pentru a furniza datele necesare încheierii online unei poliţe RCA sau CASCO. Ulterior, vei intra in posesia asigurării fie prin intermediul mail-ului, fie fiindu-ţi livrată, de regulă gratuit, de către un curier.

Evită asiguratorii cu probleme

Poţi fi tentat să alegi cea mai ieftină asigurare. Însă, trebuie să ţii cont şi de istoricul de plată al unui asigurator, fiind important să te fereşti de rău-platnici. În caz contrar, în situaţia încheierii unei asigurări CASCO, poţi avea ghinionul de a aştepta prea mult timp pentru remedierea problemelor semnalate. Situaţia nu va fi roz nici în cazul asigurării RCA, existând riscul ca şoferul vătămat să te dea în judecată, încercând să te tragă la răspundere.

Consultă lista statelor în care sunt valabile poliţele

Este ideal ca acopeirea teritorială a asigurării să fie cât mai mare. Acest aspect te va interesa mai ales în perioada concediilor peste hotare sau când vei dori să traversezi alte state. Concret, vei putea beneficia de asigurare atât pe teritoriul României, cât şi în ţări membre ale sistemului Carte Verde. Consultă lista statelor, întrucât unele asigurări nu sunt valabile pe teritoriul tuturor celor 47 de ţări membre ale sistemului Carte Verde. Pentru unele dintre acestea ţi se pot percepe sume suplimentare, pentru a beneficia de asigurarea maşinii.

Ce reduceri oferă asiguratorii

Poţi beneficia şi de discounturi pentru asigurările auto. De exemplu, poţi plăti cu până la 20- 25% mai puţin dacă închei, simultan, asigurarea RCA şi pe cea CASCO. În funcţie de situaţia financiară, poţi opta, la anumiţi asiguratori, de plata în rate a primei de asigurare.

Printre discounturile oferite de companiile care activează în domeniul asigurărilor auto se află şi cele de fidelitate, acordate în cazul reînnoirii poliţei, cele pentru pensionari şi pentru persoanele cu deficienţe locomotorii.

Diferenţe mari între RCA şi CASCO

Poliţa RCA este obligatorie în cazul tuturor proprietarilor de maşini, cât timp automobilul nu a fost radiat din circulaţie. În special, aceasta vizează acordarea de despăgubiri persoanelor terţe, în cazul unor accidente rutiere. Sunt incluse atât daunele pentru maşinile avariate, cât şi cele pentru vătămarea corporală sau deces.

În paralel, asigurarea facultativă CASCO vizează acoperirea daunelor produse propriului autoturism, acoperind o serie de riscuri, precum avariile din cauza derapărilor sau ciocnirilor, furtul maşinii sau producerea unor defecţiuni ale motorului.

În funcţie de asiguratorul pentru care optezi, poţi avea posibilitatea personalizării poliţei CASCO, incluzând şi alte riscuri pe care le consideri posibile. Unele asigurări de acest tip includ, de exemplu, asistenţa rutieră sau acordarea unui alt autoturism la schimb, în momentul efectuării reparaţiilor.

Cu Sortter poţi alege cea mai potrivită asigurare auto

Alegerea unei asigurări auto avantajoase poate fi destul de uşoară. Indiferent dacă ţi-ai propus să închei RCA-ul sau poliţa CASCO, ori pe ambele, poţi încerca gratuit platforma de comparate Sortter, care te ajută să iei o decizie înţeleaptă.

Sortter îţi va furniza detalii importante despre asigurări auto oferite de societăţi care activează în acest domeniu. Vei putea cântări, eficient şi rapid, avantajele şi dezavantajele fiecărui produs financiar prezentat, iar astfel vei putea face o alegere potrivită, în funcţie de necesităţile tale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb