AEP a desemnat operatorii de calculator ale secţiilor de votare din ţară

I.M.A.
Politică / 19 octombrie 2019

AEP a desemnat operatorii de calculator ale secţiilor de votare din ţară

Autoritatea Electorală Permanentă a desemnat, sâmbătă, prin tragere la sorţi computerizată, operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară.

Ovidiu Oproaica, director general al Direcţiei Generale Sistemul Informatic Electoral Naţional din cadrul AEP, a explicat că operatorii sunt numiţi din rândul celor aflaţi în evidenţele instituţiei, care nu au depus cerere de retragere sau de suspendare şi şi-au manifestat disponibilitatea de a desfăşura această activitate, scrie Agerpres.

Potrivit oficialului AEP, printre criteriile de desemnare se numără apropierea de secţia de votare unde urmează să-şi exercite activitatea operatorul respectiv, punctajele obţinute în urma probelor practice şi teoretice şi a unor evaluări a activităţii acestuia şi necesitatea asigurării resurselor umane pentru desfăşurarea procesului electoral în cele peste 18.000 de secţii de votare.

"Ordinea de prioritate la desemnarea ca operator de calculator este următoarea: în primul rând persoanele care au domiciliul în UAT-ul respectiv, în al doilea rând persoanele care au reşedinţa în UAT-ul respectiv şi în ultimul rând persoanele care au solicitat desemnarea în UAT-ul respectiv. În cazul în care într-o localitate, în urma examinării, au fost declarate admise insuficiente persoane ca operatori de calculator, tragerea la sorţi se va face din rândul celor care au optat pentru a-şi desfăşura actvitatea de operator de calculator în UAT-ul, localitatea respectivă", a declarat Oproiaca.

El a arătat că numărul operatorilor va fi egal cu numărul total de secţii la nivel naţional cu un plus de 20%, ca rezervă, conform articolului 5 din OUG 64/2019, potrivit sursei citate.

Procesul verbal cu operatorii desemnaţi va fi postat site-ul AEP, iar documentul oficial, cu semnăturile reprezentanţilor instituţiei, va fi trimis către prefecturi. Vicepreşedintele AEP Zsombor Vajda a precizat că în documentul trimis la prefecturi vor apărea şi datele de identificare ale operatorilor.

"O să fie trimise aceste liste cu semnături către prefecturi. Acolo vor fi şi toate datele de identificare ale persoanelor respective. Pe site-ul AEP va apărea numai numele şi UAT-ul la care au fost atribuiţi tocmai pentru a respecta reglementările GDPR", a declarat Zsombor Vajda.

Opinia Cititorului ( 47 )

  1. Ce rost a avut tragerea la sorti pt oper calculat din 19 oct din moment ce sunt aceleași persoane alese? Ce căuta băiatul consilierului local , Haita Dorian Alexandru sa fie operator calculator? Care e student la stomatologie.. si eu care lucrez exclusiv pe calculayor nu am loc. Am îndeplinit toate condițiile legale și am fost tras ca rezerva.

    1. Este tragere la sorți computerizată. N-are nicio legatura ca este băiatul consilierului. Iar ca rezerva, luati aceeasi bani doar ca este posibil ca dvs. sa nu lucrați nicio o secunda pentru banii aceștia. Nu inteleg nemulțumirea dvs.

      Rezervele, nu sunt platite!

      Cati bani primeste un operator rezerva?

      Rezervele sunt platite la fel ca si operatorii.

      sunt platite exact ca operatorul din sectie

      190Ron*8zile=1.520Ron

      Esti desemnat rezerva bucura-te, stai acasa si primeati bani ca si cel care este operator in sectie.

      Rezerva i-a aceeași suma de bani ca operatorii care sunt în secțiile de votare

      Exact. :) Eu am fost desemnat operator rezerva, iei la fel...

      La fel am pățit și eu, deși am fost sel ectat de AEP de la început, de când a fost introdus sistemul electronic. La alegerile trecute deși am trimis formular nu am fost sel ectat pe motiv că nu am iesit la tragerea la sorți, în schimb a fost ales altcineva după alte „criterii“. Acum s-a întâmplat la fel, toți cei care au fost sel ectați în seria mea au ieșit iar mie același răspuns, sorții nefavorabili. În schimb au fost sel ectate persoane care habar n-au să deschidă tableta, iar alții sunt exact în aceleași locuri (locații) de la început. Nu cred că este o întâmplare. Cineva mi-a spus că dacă îl sunam mai din timp se rezolva...

      care tragere la sorti comupterizata. este prea mare coincidenta sa cada la ultimele 3 alegeri aceleasi persoane. si da, asa este se merge doar pe nepotisme. caz probat si confirmat in comuna la mine. asa ca, trezitiva...

      cum sa pui tu criterii minime, 8 clase si fara cazier

      ca sa poti pune toti analfabetii din primarii sa ocupe posturile 

      La cat timp de la alegeri te-au anuntat sa mergi pentru ridicarea banilor ca operator rezerva?

    Mare vrajeala cu tragerea la sortii la fiecare votare sunt trase aceleasi persoane..si coincidenta rudele celor de la primarii.

    1. Mare dreptate. Sunt aceleasi persoane ca cele de la europarlamentare cu foarte mici exceptii. Se pot verifica listele.Mare dezamagire. Timp pierdut si parca inca o data sa ne intre bine in cap ca nu este corectitudine in tara asta.

    Am fost operator de calculator la toate

    revin ,Am fost operator pe calculator la toate alegerile .Nu am avut probleme , Vechimea de ce nu a fost pusa la criteriile de partajare ,adică experienta ,va este frica de corectitudine

     

    1. Doresc sa particip si eu ca operator calculator. Daca nu am fost extrada ,mai am vreo sansa? Va rog...

      Sa mai ia si altii banii, nu doar unii, ca doar nu sunt angajati la alegeri.

    Buna ziua,

    Am participat ca operator tabletă în luna mai in jud Valcea iar acum nu am mai fost extrasă. Nu inteleg de ce pentru ca pe ceilalți i-a sunat cineva.... se mai poate face ceva in acest sens? Chiar imi doresc sa fiu din nou operator! Multumesc  

    1. Sa mai ia si altii banii, nu doar unii, ca doar nu sunt angajati la alegeri.

    Bună! Știe cineva care sunt sumele oferite pentru operatorii de calculator la alegerile prezindențiale dat fiind faptul ca sunt 2 tururi? Mulțumesc!

    1. 190 leix5 zile ptr primul tur si 190x3 zile ptr turul 2. Puteti calcula singura suma totala!

      1368lei net

      190 LEI/ZI * 8 ZILE= 1520 LEI BRUT-10% IMPOZIT RETINUT= 1368 LEI NET PLUS CATE 10 LEI - DIURNA PT CELE 2 ZILE DE VOTARE = 1388 LEI

      Buna seara,astazi am ridicat si eu indemnizatia,nu am fost anuntata de nimeni am sunat eu la primarie.

      Nu stiu cum se calculeaza dar da cu minus...unii au primit 950lei,altii 855lei pt primul tur.

      Dar ce ma deranjeaza este neplata transportului/deplasarea...ace ste foruri nu stiu oare ca automobilele consuma cobustibil ,benzina,care costa ..5,5lei/litrul?! Oate nu stiu sa calculeze,vor sa pacaleasca...suntem din nou mintiti si inselati?!Rusine ...mare rusine! Cum se calculeaza 3 zile ×100km deplasare auto personal ,consum 6%,cost benzina pret mediu 5,5lei/litru=35lei ????Cred ca este echivalentul apei plate...Se mira de ce nu se mai candideaza in aceste functii in sectii? Apoi haosul la predarea sacilor si tabletelor,lipsa de informatii...Cat ne trebuie sa ajungem la o civilizatie modesta?! 

    De ce baiatul meu nu a fost ales nici ca titular nici ca rezerva, cu toate ca el a fost titular ca operator atatia ani?

    1. Sa mai ia si altii banii, nu doar unii, ca doar nu sunt angajati la alegeri.

    Tragerile la sorti făcute chipurile de un calculator sunt făcături. Atat pentru operatori cât și pentru președinti la sectii de votare. Cum e posibil ca într un oraș sa fie desemnate atât soțul cât și soția ca președinte al secțiilor de votare și nu o singura familie, ci multe????

    Buna ziua, va rog sa-mi precizati daca operatorii au dreptul la 1 zi libera platita , luni 11.11.2019? Si daca da, in ce baza?

    1. Ziua liberă o primiți NUMAI pe baza procesului verbal semnat la prefectură după predarea voturilor și materialelor de pe tabletă, la finalul zilei de vot.

      Buna ziua, in ce act normativ este prevazut faptul ca se acorda 1 zi libera?

      ASTEPT RASPUNS PE MAIL!

      La instructaj am primit raspuns ca nu vom primi o zi libera , iar acum am intrebat la bej si vom primi o adeverinta cica pentru ziua de luni , deci nu mai inteleg nimic.

      Eu am nevoie sa completez cererea....

      Eu am nevoie sa completez cererea....

    Tragerea la sorți trebuia să fie făcută cu transparență, cu prezentarea listelor nominale cu experții electorali, nu pe șest, de unde știm noi dacă acele liste nu conțineau doar pe cei care își păstrează aceleași locuri de ani de zile. Bine a spus cineva..., or fi cumva angajați, sau „cineva acolo sus îi iubește“ E prea complicat să te lupți cu morile de vânt... doar DNA-ul le-ar veni de hac șmecherilor, dar nu se merită.

    1. DOAMNE AJUTA SA SCAPAM ODATA DE JEGURILE ASTEA...CARE NU SE MAI SATURA SA SI PUNA NEAMURILE IN FATA..

      De ce sa nu existe o baza de oameni pregătiți ptr astfel de situații. Ar trebuii ca aep sau sts sa se confrunte cu mofturoși sau plângăcioși ca nu pot în ziua nu știu care sa vina la instruire sa vina cu 10 minute mai târziu, sa facă greșeli și sa prezinte erori, sa se plângă ca stau prea mult la predare, etc. Sunteți cam mulți cu fițe și așteptați doar drepturi și considerați ca este munca putina și nu este prea este răspundere. Cam asa sta treaba cu plângăciosii care vor bani într-o zi cât alta muncește o jumătate de luna sau mai mult.

    Eu am fost desemnata rezerva fara sa am vreo pila sau cunostinta la AEP. O prietena care a fost cu mine la testarea initiala, nu. Din ce am auzit la instruire sambata pare ca multi au fost extrasi de computer, dar au mai fost bagati unii "pe prietenii". Cum se procedeaza pentru incasarea remuneratiei, si cand, dupa cel de-al doilea tur? Multumesc!

    1. Si la noi sunt anual aceleasi persoane, dar nu nepotisme din primarie, sunt angajati ai scolior din comuna care au sustinut testare in urma careia au fost admisi sau respinsi, pe bune.

    Buna ziua

    Ma poate ajuta cineva cu informație privind data in care se oferă indemnizațiile pentru turul 1 și turul 2 ?

    Mulțumesc  

    Bună ziua, când primesc banii operatorii care au fost rezervă?

    1. Este vreo diferență între operator de calculator și rezerve

    Cand vom primi indemnizatiile?

    Vă rugăm să ne spuneți când se vor face plățile și pentru operatorii de calculator din secțiile de votare, pentru turul unu și doi de la prezidențiale? Multumim mult!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb