"Aerostar" Bacău - randament lunar de 27,54%

Mariana Popa
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 19 mai 2006

Ieri, cel mai bun plasament financiar realizat în urmă cu o lună s-a dovedit a fi cel în acţiunile societăţii băcăuane "Aerostar", care întreţine şi repară avioane ale Forţelor Aeriene Române, tranzacţionate la a doua categorie a Bursei de Valori Bucureşti, care au avut un cîştig raportat la euro de 27,54%.

Preţul mediu la care s-au perfectat joi transferurile cu acţiuni "Aerostar" Bacău (simbol de tranzacţionare ARS) a fost cu -0,9% mai mic decît în şedinţa din ziua precedentă, situîndu-se la 5,4 RON/titlu.

Ieri, indicii BET şi BET-FI şi-au continuat trendul puternic descendent din ultima lună. BET-FI, care reflectă evoluţia de ansamblu a preţurilor fondurilor de investiţii tranzacţionate la BVB, s-a diminuat cu -7,53% raportat la euro. La rîndul lui, BET s-a diminuat în ultima lună cu -5,97%, raportat la moneda europeană (numai ieri, acest indice a scăzut cu -2,69%, raportat la euro)

Fondul de investiţii "Orizont", cu un portofoliu constituit din obligaţiuni de stat, corporative şi municipale, a înregistrat cea mai mare creştere pe parcursul ultimei luni. Ieri a reuşit să aducă investitorilor săi un beneficiu în scădere puternică faţă de ziua precedentă: 0,20% din suma plasată, raportat la euro, în ultima lună.

Ieri moneda naţională s-a depreciat, din nou, faţă de cea europeană, BNR fixînd cursul de referinţă la 3,5351 RON pentru un euro. Persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi utilizeze economiile pentru constituirea de depozite bancare în lei, ar fi înregistrat ieri, din nou, rezultate nefavorabile. Cu toate acestea, cea mai mică pierdere, de -0,78% din suma plasată, ar fi fost înregistrată de către clienţii "Băncii Transilvania" şi de cei ai "Băncii Comerciale Carpatica".

Pe de altă parte, persoanele care, pe 18 aprilie, şi-au constituit depozite bancare în euro, ar fi avut joi un beneficiu maxim de 0,29% din sumă, la Libra Bank. Păstrarea banilor ""la ciorap"" s-a dovedit a fi ieri o alegere deloc inspirată. Persoanele care nu şi-au utilizat resursele băneşti în cursul ultimei luni, au pierdut ieri, raportat la euro, 1,35% din sumă, o valoare mai mare decît în ziua precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb