AeroVacanţe operează 14 curse charter către Lesbos

R.S.
Companii / 10 aprilie

AeroVacanţe operează 14 curse charter către Lesbos

AeroVacanţe, parte a grupului Aerotravel, mizează în 2024 pe destinaţii noi, mai accesibile pentru români, ca urmare a cererii tot mai mari pentru vacanţe în destinaţii inedite şi neatinse de turismul de masă. Astfel, agenţia introduce pentru această vară 14 curse cu zbor charter către Lesbos, a treia cea mai mare insulă din Grecia, unde costurile unui sejur sunt mai mici cu până la 20% faţă de pachete similare în alte insule greceşti, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, "Românii călătoresc mai mult ca oricând şi vor să experimenteze destinaţii în care nu au mai fost, dar în acelaşi timp cumva familiare, aşa cum este Grecia. În primele luni din 2024, dorinţa clienţilor de a cunoaşte destinaţii noi şi autentice a crescut cu aproximativ 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Această tendinţă reflectă aspiraţia turiştilor români de a descoperi locuri interesante şi de a trăi experienţe autentice - un mijloc inspirat de a evada din rutina cotidiană.

Primind constant întrebări şi solicitări pentru astfel de vacanţe, am decis să adăugăm în portofoliul nostru sejururile charter avion în insula grecească Lesbos, care se află la doar o oră şi 20 de minute de zbor de Bucureşti. Este o destinaţie nouă pentru majoritatea românilor, dar sunt convins că toţi cei care îndrăgesc Grecia se vor simţi acasă în Lesbos.

Prin acest nou produs, răspundem aşteptării turiştilor de a se bucura de o vacanţă confortabilă, accesibilă ca preţ şi ofertantă din punctul de vedere al experienţei, susţinând în acelaşi timp creşterea agenţiei organizatoare AeroVacanţe şi, implicit, a volumului de vânzări pe segmentul de turism leisure", declară Antonio Niţu, Director General al Grupului Aerotravel.

Zborurile charter către insula Lesbos sunt operate în fiecare vineri din Bucureşti, în perioada 14 iunie - 13 septembrie 2024. Sejururile în insula Lesbos au tarife începând de la 289 euro/persoană şi includ transport charter avion, taxe de aeroport, transferuri, asistenţă turistică locală şi 7 nopţi de cazare. Astfel, sejururile în Lesbos sunt cu până la 20% mai ieftine faţă de sejururi similare în alte insule greceşti. Zborurile charter sunt efectuate de compania TAROM şi durează o oră şi 20 de minute, se arată în comunicat.

"Lesbos este o destinaţie care îşi păstrează autenticitatea, oferind turiştilor facilităţi foarte bune, peisaje încântătoare, o artă culinară plină de savoare, o atmosferă relaxată şi, nu în ultimul rând, plaje foarte bune. Aici, nu mai puţin de 19 plaje sunt certificate Blue Flag. Cele mai importante dintre acestea sunt situate în apropierea spaţiilor de cazare din portofoliul AeroVacanţe, pentru a oferi un confort sporit turiştilor", spune Antonio Niţu, Director General al Grupului Aerotravel, din care face parte şi agenţia organizatoare AeroVacanţe, conform sursei citate.

În Lesbos, turiştii au posibilităţi variate de cazare, de la vile turistice cu tarife foarte atractive, aflate în apropierea plajelor, a tavernelor, a magazinelor şi a staţiilor de autobuz, şi până la hoteluri de 4 stele şi 5 stele cu mic dejun sau demipensiune şi servicii excelente. Un sejur de 7 nopţi cu mic dejun la un hotel de 5 stele, cu transport charter avion, taxe de aeroport şi asistenţă turistică incluse are tarife începând de la 484 euro/persoană, se precizează în comunicat.

Lesbos este o alegere inspirată pentru o vacanţă inedită în Grecia autentică. Insula este apreciată de turiştii din întreaga lume pentru climatul mediteranean blând, o natură bogată cu peisaje fermecătoare, sate tradiţionale pitoreşti şi preparate culinare simple şi delicioase, precum şi produse locale, cu gusturi şi arome unice în întreaga Grecie.

Insula Lesbos este alegerea perfectă atât pentru cupluri, cât şi pentru familiile care îşi doresc o vacanţă într-o destinaţie relaxantă, cu mare, soare, plaje foarte bune, posibilităţi de practicare a sporturilor nautice, experienţe culinare excelente, natură încântătoare, festivaluri şi atracţii turistice variate, în măsură să satisfacă o mare varietate de gusturi şi preocupări, se arată în comunicat.

În sezonul turistic, Lesbos este o insulă efervescentă: graţie celor 21 de festivaluri muzicale, culinare, sportive şi folclorice, turiştii se pot bucura de o vacanţă captivantă, plină de culoare şi savoare autentic greceşti.

Cu străzi încântătoare, pavate cu piatră şi străjuite de case tradiţionale greceşti, oraşele din Lesbos îşi îmbie seara turiştii să-i cunoască istoria şi fortăreţele medievale, să facă fotografii cu apusuri spectaculoase, să admire arhitectura insulară şi să ia masa la o tavernă cu preparate proaspete, făcute după reţete tradiţionale, potrivit sursei precizate.

Lesbos este situată în nord-estul Mării Egee, are 83.000 de locuitori şi peste 300 km de coastă, fiind a treia insulă ca mărime din Grecia. Cu o istorie milenară, care începe în secolul al XI-lea î.Hr., aceasta a avut o contribuţie semnificativă la arta Greciei, începând cu poeta antică Sappho şi culminând cu Odysseas Elytis, laureat al premiului Nobel pentru literatură.

Este patria băuturii ouzo, a uleiului de măsline, a sortimentelor de brânzeturi şi a sardinelor. Aici se produce aproape jumătate din cantitatea naţională de ouzo, iar 40% din suprafaţa insulei este acoperită de peste 11 milioane de măslini, se menţionează în comunicat.

Ce mai are special insula Lesbos? Păsările flamingo, barza neagră, ciocîntorsul, piciorongul, călifarul roşu şi alte zeci de specii pe care le poţi admira aici, pentru că insula este un popas pentru ele în rutele de migraţie din şi spre Europa, Asia şi Africa.

Afectată de criza refugiaţilor din 2014 şi de pandemia de Covid din 2020, insula Lesbos a revenit pe piaţa de turism europeană încă din 2022 şi este în prezent una dintre cele mai sigure destinaţii de vacanţă din Europa. În 2024, această insulă de o frumuseţe aparte va primi turişti de pe pieţe consacrate, precum Marea Britanie şi ţările nordice, şi de la cei mai mari tour operatori europeni, care vor totaliza 25 de zboruri charter săptămânale, este notat în comunicat

Orarul de zbor pentru cursa charter cu plecare din Bucureşti este:

Bucureşti - Lesbos 07:45 - 09:10

Lesbos - Bucureşti 10:00 - 11:20

Aeronavă: Airbus 318.

Plecări în fiecare vineri, în perioada 14 iunie - 13 septembrie 2024.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb