• Autorităţile noastre nu fac diferenţa dintre un "terorist" şi "un om liber"
• Omar Hayssam şi-a vândut partea dintr-o firmă bucureşteană către doi irakieni, acum nouă luni, în timp ce autorităţile se lăudau că-l caută prin toată lumea
• Patron la zeci de firme până în 2004, Hayssam mai are interese în trei companii rezidente la noi în ţară
• Justiţia irakiană tocmai ne-a anunţat că am plătit răscumpărarea jurnaliştilor
Noi am plătit, iar Omar Hayssam, condamnat definitiv pentru terorism, a rămas liber, a rămas cu banii şi face în continuare, liniştit, afaceri în ţara noastră. Noi am plătit, iar Omar Hayssam, condamnat definitiv pentru terorism, a rămas liber, a rămas cu banii şi face în continuare, liniştit, afaceri în ţara noastră.
Curtea Federeală Irakiană a confirmat recent în sentinţa de revocare a condamnării la moarte a lui Mohammad Munaf (partenerul lui Hayssam, în afaceri şi în pregătirea răpirii jurnaliştilor) că autorităţile române au negociat cu teroriştii răscumpărarea celor trei jurnalişti români, fără să precizeze care a fost suma plătită pentru eliberarea lor.
Dintr-o avere estimată la peste 100 de milioane de dolari, Omar Hayssam nu mai are acum, oficial, nici banii necesari ca să-i despăgubească cu câte 2 milioane de euro pe cei trei jurnalişti răpiţi în Irak, în martie 2005.
Sechestrul dispus de instanţă, cu o întârziere de cel puţin doi ani, nu prea mai are ce să protejezeze din averea sirianului.
Specialiştii în drept susţin că, la cât de grave au fost acuzaţiile îndreptate împotriva sirianului, procurorii ar fi trebuit să pună sechestru pe avere încă de la arestarea lui - adică din 2005. Scăpat din închisoare pe motiv de boală, Hayssam a fugit nestingherit din ţară în 2006, pentru ca, apoi, să poarte discuţii amicale prin telefon chiar cu procurorul care îl arestase.
Nici măcar la un an de la fuga lui Hayssam - care a scandalizat o ţară întreagă şi i-a decapitat pe şefii serviciilor secrete şi pe procurorul general - nu a fost instituit sechestru asigurător pe bunurile sale. Căci, altfel, nu ne putem explica cum, în iunie 2007, adică după un an de la fuga sa din ţară, Hayssam Omar şi fratele său, Mukhles Omar (de la care şi vine numele de "Afacerea Mukhles" pentru că s-a ocupat, practic, de tranzacţie), îşi cesionează partea din firma bucureşteană "BEST CITY" către doi cetăţeni irakieni- Saif Mahdi şi Omar Kh Assey. Irakienii sunt implicaţi în peste 20 de companii în ţara noastră.
Hayssam mai figurează, în prezent, ca asociat în doar trei firme, potrivit ultimelor date ale Registrului Comerţului: IAPIT DIVERTIS SA, WORLD HOTELS SA, FLORIAN HAUS PRODCOM SRL.
Câteva dintre afacerile lui Hayssam au fost preluate de către doctorul Yassin, lăudat chiar de preşedintele Băsescu pentru contribuţia sa la eliberarea jurnaliştilor.
Cum este posibil ca autorităţile noastre să susţină că îl caută pe fugarul Hayssam, iar el să poată ieşi din afaceri nestingherit?! Unde este averea lui Hayssam, de vreme ce jurnaliştii nu-şi pot primi daunele fixate de instanţă?
Autorităţile noastre s-au grăbit să secretizeze pentru 50 de ani dosarul răpirii jurnaliştilor, dar nu s-au mai grăbit să securizeze şi graniţele pentru Hayssam, ca acesta să nu mai poată pleca din ţară ca orice turist, şi nici n-au fost interesate să pună sechestru pe averea lui Hayssam, ca să nu mai dispună cum vrea de ea, ca orice om liber.
Pe cine slujesc, de fapt, autorităţile noastre?!
1. fără titlu
(mesaj trimis de gogu în data de 05.03.2008, 18:27)
tara bananiera .............
1.1. fara (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de mario în data de 05.03.2008, 21:35)
luati urma banilor...ca-i prindeti
1.2. fara (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de mario în data de 05.03.2008, 21:35)
luati urma banilor...ca-i prindeti