AFACEREA "MUKHLES" Căutat cu Interpolul, Hayssam îşi vede liniştit de afacerile din România

Daniel Bojin
Ziarul BURSA #Companii / 5 martie 2008

Căutat cu Interpolul, Hayssam îşi vede liniştit de afacerile din România

Autorităţile noastre nu fac diferenţa dintre un "terorist" şi "un om liber"

Omar Hayssam şi-a vândut partea dintr-o firmă bucureşteană către doi irakieni, acum nouă luni, în timp ce autorităţile se lăudau că-l caută prin toată lumea

Patron la zeci de firme până în 2004, Hayssam mai are interese în trei companii rezidente la noi în ţară

Justiţia irakiană tocmai ne-a anunţat că am plătit răscumpărarea jurnaliştilor

Noi am plătit, iar Omar Hayssam, condamnat definitiv pentru terorism, a rămas liber, a rămas cu banii şi face în continuare, liniştit, afaceri în ţara noastră. Noi am plătit, iar Omar Hayssam, condamnat definitiv pentru terorism, a rămas liber, a rămas cu banii şi face în continuare, liniştit, afaceri în ţara noastră.

Curtea Federeală Irakiană a confirmat recent în sentinţa de revocare a condamnării la moarte a lui Mohammad Munaf (partenerul lui Hayssam, în afaceri şi în pregătirea răpirii jurnaliştilor) că autorităţile române au negociat cu teroriştii răscumpărarea celor trei jurnalişti români, fără să precizeze care a fost suma plătită pentru eliberarea lor.

Dintr-o avere estimată la peste 100 de milioane de dolari, Omar Hayssam nu mai are acum, oficial, nici banii necesari ca să-i despăgubească cu câte 2 milioane de euro pe cei trei jurnalişti răpiţi în Irak, în martie 2005.

Sechestrul dispus de instanţă, cu o întârziere de cel puţin doi ani, nu prea mai are ce să protejezeze din averea sirianului.

Specialiştii în drept susţin că, la cât de grave au fost acuzaţiile îndreptate împotriva sirianului, procurorii ar fi trebuit să pună sechestru pe avere încă de la arestarea lui - adică din 2005. Scăpat din închisoare pe motiv de boală, Hayssam a fugit nestingherit din ţară în 2006, pentru ca, apoi, să poarte discuţii amicale prin telefon chiar cu procurorul care îl arestase.

Nici măcar la un an de la fuga lui Hayssam - care a scandalizat o ţară întreagă şi i-a decapitat pe şefii serviciilor secrete şi pe procurorul general - nu a fost instituit seches­tru asigurător pe bunurile sale. Căci, altfel, nu ne putem explica cum, în iunie 2007, adică după un an de la fuga sa din ţară, Hayssam Omar şi fratele său, Mukhles Omar (de la care şi vine numele de "Afacerea Mukhles" pentru că s-a ocupat, practic, de tranzacţie), îşi cesionează partea din firma bucureşteană "BEST CITY" către doi cetăţeni irakieni- Saif Mahdi şi Omar Kh Assey. Irakienii sunt implicaţi în peste 20 de companii în ţara noastră.

Hayssam mai figurează, în prezent, ca asociat în doar trei firme, potrivit ultimelor date ale Registrului Comerţului: IAPIT DIVERTIS SA, WORLD HOTELS SA, FLORIAN HAUS PRODCOM SRL.

Câteva dintre afacerile lui Hayssam au fost preluate de către doctorul Yassin, lăudat chiar de preşedintele Băsescu pentru contribuţia sa la eliberarea jurnaliştilor.

Cum este posibil ca autorităţile noastre să susţină că îl caută pe fugarul Hayssam, iar el să poată ieşi din afaceri nestingherit?! Unde este averea lui Hayssam, de vreme ce jurnaliştii nu-şi pot primi daunele fixate de instanţă?

Autorităţile noastre s-au grăbit să secretizeze pentru 50 de ani dosarul răpirii jurnaliştilor, dar nu s-au mai grăbit să securizeze şi graniţele pentru Hayssam, ca acesta să nu mai poată pleca din ţară ca orice turist, şi nici n-au fost interesate să pună sechestru pe averea lui Hayssam, ca să nu mai dispună cum vrea de ea, ca orice om liber.

Pe cine slujesc, de fapt, autorităţile noastre?!

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. tara bananiera .............

    1. luati urma banilor...ca-i prindeti

      luati urma banilor...ca-i prindeti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb