Afacerile "Lipoplast" Timişoara au crescut cu 3%, în 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Companii / 24 februarie 2009

Lipoplast Timişoara ctivează pe piaţa locală de tâmplărie din PVC

Lipoplast Timişoara ctivează pe piaţa locală de tâmplărie din PVC

Compania care activează pe piaţa locală de tâmplărie din PVC, Lipoplast Timişoara, a realizat în 2008 o cifră de afaceri de 24,1 milioane lei (fără TVA), în creştere cu 3% faţă de anul anterior, a declarat pentru NewsIn directorul general al firmei, Călin Crîşciu.

"În anul 2008, Lipoplast a realizat o cifră de afaceri de 24.151.413 lei, fără TVA. Aproximativ 60% din producţia de tâmplărie termoizolantă a fost exportată către ţări ca Belgia, Franţa şi Italia. (...) Pentru 2009 avem în plan găsirea de noi pieţe de desfacere pentru produsele noastre", a spus Călin Crîşciu.

Anul trecut, Lipoplast a finalizat investiţiile în aparatură pentru controlul producţiei în fabrică şi implementarea marcajului CE la secţiile de termopan, sticlă securizată şi sticlă laminată. Pentru acest an, compania are în plan finalizarea marcajului CE la tâmplărie şi punerea în funcţiune a cuptorului de fuziune sticlă.

În prezent, Lipoplast Timişoara are o singură unitate de producţie de PVC şi nu doreşte deschiderea unei alte fabrici pe plan local, capacitatea companiei fiind de 40.000 de unităţi de ferestre pe an.

Compania are 100 de angajaţi şi nu prevede mărirea personalului în acest an, având peste 20 de distribuitori.

Potrivit Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă (PPTT), piaţa locală de tâmplărie termoizolantă a avut în 2008 o valoare de circa 850 milioane de euro, cu 17,6% mai mică decât în anul anterior, când a înregistrat un miliard de euro. În ceea ce priveşte estimările privind evoluţia din 2009 a acestei pieţe, preşedintele PPTT, Valentin Petrescu, a declarat pentru NewsIn că vom asista în prima parte a acestui an la o scădere importantă faţă de 2008, de 30-40%, însă pentru a doua parte a anului sunt factori care pot contribui la o relansare a activităţii.

Pe piaţa locală activează în prezent circa 6.000 de producători de tâmplărie, iar aici intră şi atelierele marilor unităţi de construcţii. Având în vedere că activitatea de producţie şi montaj de tâmplărie termoizolantă este sezonieră şi forţa de muncă angrenată în această activitate este variabilă în cazul firmelor mici, se estimează un număr de 30.000 de angajaţi în acest sector.

Printre principalele companii care activează în România pe acest sector se numără furnizorii de sisteme (profile) Gealan, Rehau Polymer, VEKA, Teraplast Bistriţa, Profine, precum şi producătorii Lipoplast, Suki, Far Est, Amvic Ferestre, Aplast.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb