AFLAT LA A TREIA EDIŢIE Programul Smart Start SUA - relansat la Bucureşti

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 22 octombrie 2019

Caravana programului Smart Start USA, cu un buget de 500 milioane de dolari pentru finanţarea firmelor româneşti care vor să se extindă pe piaţa americană, va călători în acestă săptămână în marile oraşe din ţara noastră, a anunţat ieri iniţiatorul proiectului, Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Turneul Smart Start USA este la a treia ediţie de la lansare (două ediţii anual) şi are în vedere oferirea de finanţare pentru demararea de afaceri româneşti pe piaţa americană. În esenţă, câştigătorii celor zece burse anuale se vor bucura de asigurarea tuturor cheltuielilor pe perioada de incubare de şase luni.

Caravana programului va călători în această săptămână prin oraşele mari din ţară, respectiv la Iaşi, Constanţa, Timişoara şi Cluj, asta după ce ieri au fost organizate întâlniri cu antreprenorii la Bucureşti.

Prin program, câştigătorilor le este asigurată stabilirea bazei operaţionale, respectiv înfiinţarea companiei, servicii de contabilitate şi servicii juridice, precum şi relaţii cu furnizori şi stabilirea unui birou.

Faţă de ediţiile din 2018 şi prima jumătate a lui 2019, proiectele câştigătoare vor fi analizate direct de echipa programului Smart Start USA şi nu de către celelalte instituţii care se ocupă cu implementarea planurilor de afaceri.

"Vreau să avem un control, vreau ca Smart Start să devină un hub de sine stătător", spune Ilan Laufer, care adaugă că "a înţeles că antreprenorii au nevoie de sprijinul" său.

Ediţia anterioară din acest an a dus 40 de companii româneşti la Miami, Florida, într-un turneu de familiarizare cu mediul de afaceri american în care au fost organizate mai multe conferinţe.

Smart Start USA este un program privat care urmăreşte crearea unui ecosistem românesc dedicat creşterii exportului si internaţionalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piaţa Statelor Unite ale Americii.

Evenimentul de lansare de ieri a fost organizat de Fundaţia Laufer în parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucureşti şi Camera de Comerţ şi Industriei a României, cu participarea partenerilor de implementare - Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Fondul Român de Garantare, First Bank, Banca Transilvania şi CertSIGN.

Laufer a pregătit o lege a repatrierii - case prin Stat pentru românii din străinătate care se întorc

Laufer a mai spus ieri că are pregătit un draft de proiect de lege ce vizează repatrierea românilor de peste graniţe. Acesta nu a dat multe detalii despre proiect, însă a lăudat programul Prima Casă şi a dat de înţeles că facilitarea unui credit pentru locuinţe pentru cei care aleg să se întoarcă ar fi una dintre preverile acestuia.

"Este nevoie de o lege a repatrierii pentru România pentru care o să mă lupt în următoarea perioadă. Am deja un draft de proiect de lege şi cred că este cea mai scurtă şi rapidă metodă pentru România de a-şi rezolva criza forţei de muncă. O lege a repatrierii aşa cum (ar trebui să aibă) orice stat care s-ar afla în situaţia României, cu al doilea cel mai mare exod de pe planetă, după Siria", a spus Ilan Laufer.

Acesta a adăugat: "Sper ca Prima Casă să continue. A ajutat România să iasă din criză şi este un program care are cea mai mică rată de credite neperformante, dacă nu greşesc, din Europa. Absolut fantastic".

"Gândiţi-vă că am putea să le oferim cetăţenilor care se repatriază condiţiile de a-şi achiziţiona un tip de locuinţă, fără adeverinţă de venit şi cu un avans de câteva procente. Nu o să existe datornici nici în acest caz, pentru că dacă oamenii se întorc şi le oferi casă şi o maşină, evident cu într-un anumit plafon şi cât îşi permite Statul (n.r. garanţii). Gândiţi-vă ce ar însemna să revină câteva sute de mii de români. Mulţi români s-ar întoarce în ţară dacă ar avea de ce, să devii proprietar, să ai varianta să realizezi un start-up", a conchis Laufer.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb