AFP: Kim Jong Un avertizează SUA în momentul lansării celei mai mari rachete balistice intercontinentale

A.F.
Internaţional / 19 decembrie 2023

AFP: Kim Jong Un avertizează SUA în momentul lansării celei mai mari rachete balistice intercontinentale

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a promis să accelereze dezvoltarea nucleară a ţării sale şi a avertizat Washingtonul să nu ia o "decizie greşită" după ce a supravegheat lansarea celei mai puternice rachete balistice a ţării, a anunţat marţi presa de stat, citată de AFP.

Testul de lansare de luni a rachetei Hwasong-18 cu combustibil solid a avut loc la o zi după ce submarinul cu propulsie nucleară USS Missouri a ajuns în port la Busan şi a urmat unui avertisment SUA-Coreea de Sud că un atac nuclear din partea Pyongyangului ar însemna "sfârşitul regimului Kim".

Cei doi aliaţi, împreună cu Japonia, au activat marţi un sistem pentru a face schimb de date în timp real privind lansările nord-coreene, parte a cooperării lor mai strânse în materie de securitate ca răspuns la ameninţările nucleare tot mai mari ale Pyongyangului. Kim a declarat că lansarea rachetei capabile să atingă ţărmurile americane a fost "un semnal clar pentru forţele ostile" şi a arătat opţiunile ţării în cazul în care Washingtonul ar lua "o decizie greşită împotriva sa", a precizat agenţia centrală de ştiri coreeană.

"Un exerciţiu de lansare (a) ICBM-ului Hwasongpho-18 a fost organizat ca o acţiune militară importantă pentru a arăta clar duşmanilor voinţa copleşitoare de contracarare a forţelor strategice nucleare ale RPDC şi puterea inegalabilă a acestora", a declarat KCNA cu privire la lansarea de luni. Liderul nord-coreean, pe care imaginile îl arată prezent alături de fiica sa cea mică, îmbrăcată într-o jachetă de blană roz, a "stabilit, de asemenea, câteva noi sarcini importante pentru dezvoltarea forţelor strategice nucleare ale RPDC", a adăugat KCNA. Hwasong-18, cel mai mare din arsenalul nord-coreean, a zburat puţin peste 1.000 de kilometri şi a atins o altitudine maximă de aproximativ 6.000 de kilometri, a precizat KCNA, demonstrând "capacitatea de luptă a unităţii ICBM".

Armata sud-coreeană a declarat luni că ICBM-ul lansat a folosit combustibil solid, ceea ce face ca rachetele să fie mai uşor de transportat şi mai rapid de lansat decât versiunile cu combustibil lichid. Lansarea a marcat a treia oară când Nordul a testat un ICBM cu combustibil solid, după lansările din aprilie şi iulie, despre care analiştii au spus că a indicat eforturi consistente de îmbunătăţire a tehnologiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb