AFP: Scholz este aşteptat la locul atacului care a zguduit Germania

A.F.
Politică / 26 august

AFP: Scholz este aşteptat la locul atacului care a zguduit Germania

Cancelarul german Olaf Scholz este aşteptat luni la Solingen, la locul atacului cu cuţitul pentru care a fost arestat un sirian suspectat de legături cu organizaţia Stat Islamic (EI), reaprinzând dezbaterea privind politica de migraţie în ţară, relatează AFP.

Atacul de vineri seara, soldat cu trei morţi şi opt răniţi în timpul festivităţilor locale, sporeşte presiunea asupra şefului guvernului cu o săptămână înainte de alegerile regionale cu risc ridicat din două landuri din estul Germaniei.

După o zi de libertate, un sirian în vârstă de 26 de ani s-a predat autorităţilor sâmbătă seara şi, potrivit poliţiei, s-a declarat "responsabil" pentru atac.

Stat Islamic a revendicat atacul şi a declarat că atacatorul a acţionat "pentru a-i răzbuna pe musulmanii din Palestina şi de pretutindeni", potrivit unui comunicat al grupării jihadiste transmis prin intermediul ramurii sale de propagandă Amaq.

Suspectul dorea să "ucidă cât mai multe persoane", potrivit Parchetului federal din Karlsruhe, care a semnalat duminică "suspiciuni puternice de apartenenţă" la organizaţia jihadistă Stat Islamic.

"El a înjunghiat vizitatorii festivalului de mai multe ori în mod ţintit, în spate, gât şi trunchi", a explicat parchetul.

Suspectul, identificat de justiţie drept Issa Al H., ar fi sosit în ţară în decembrie 2022, potrivit mai multor mijloace media germane, şi face obiectul unui ordin de expulzare către Bulgaria, statul Uniunii Europene în care a fost înregistrată intrarea sa şi unde ar fi trebuit să depună cererea de azil, în conformitate cu normele UE.

Potrivit vicecancelarului german Robert Habeck, el nu se afla pe listele extremiştilor islamişti consideraţi periculoşi.

În ultimii ani, Germania a fost scena mai multor atacuri jihadiste, dintre care cel mai sângeros, un atac cu camion în decembrie 2016 asupra unei pieţe de Crăciun din Berlin, a dus la moartea a 12 persoane.

Olaf Scholz urmează să aducă un omagiu victimelor atacului de la Solingen în cursul dimineţii. În apropierea locului tragediei, buchete de flori, lumânări şi mesaje mărturisesc emoţia care a cuprins oraşul cu aproximativ 160 000 de locuitori.

Doi bărbaţi, în vârstă de 56 şi 67 de ani, şi o femeie, în vârstă de 56 de ani, au fost înjunghiaţi mortal în mijlocul miilor de participanţi la concert.

Festivalul de la Solingen urma să celebreze timp de trei zile cea de-a 650-a aniversare a acestui oraş din landul Renania de Nord-Westfalia, nu departe de Dusseldorf şi Köln.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. La Solingen e fabrica de cutite de calitate, din cate stiu, deci cutzitarii mai lipseau ...

    Nu m-ar mira sa aflam din nou ca cutzitaru e roman la origine si avea frustrari cand a comis atacul, la fel ca in Anglia.  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4754
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2522
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8753
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.7295

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb