AGA FĂRĂ SURPRIZE Fercală l-a "executat" pe Frăţilă

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 august 2014

Fercală l-a "executat" pe Frăţilă

Mihai Fercală: "După ce şi-a dat seama cât de mare e cvorumul, a realizat că nu are nicio şansă şi a părăsit şedinţa"

Constantin Frăţilă spune că va ataca AGA de ieri, în regim de urgenţă, pe motiv de nulitate absolută

Constantin Frăţilă a fost revocat din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF3 Transilvania, în urma Adunării Generale de ieri, iar toate propunerile sale au fost respinse.

Mihai Fercală, preşedintele directoratului, l-a învins fără drept de apel pe Frăţilă, unul dintre cei mai mari acţionari ai SIF3, care îi declarase război şi voia să îl tragă la răspundere. Rezultatul AGA a fost conform aşteptărilor mai multor voci din piaţă, deşi nu toţi consideră că, neapărat, Fercală este cel care are dreptate.

La Adunarea generală de ieri au fost prezenţi reprezentaţi şi au votat prin corespondenţă 33.357 acţionari, care deţin cumulat 37,79% din capitalul social.

Revocarea lui Constantin Frăţilă din Consiliul de Supraveghere a fost aprobată cu 93% din voturi, iar pornirea acţiunii în răspundere contra lui Mihai Fercală a fost respinsă cu 95%.

Mihai Fercală ne-a declarat că fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă nu a participat la adunare, cu toate că s-a prezentat şi şi-a luat buletinul de vot: "Toate propunerile domnului Frăţilă au fost respinse. După ce şi-a dat seama cât de mare e cvorumul, a realizat că nu are nicio şansă şi a părăsit şedinţa, cu tot grupul".

Domnul Fercală a precizat că aproximativ 30 de acţionari au trimis procuri pentru ca Frăţilă să îi reprezinte, însă că acesta le-a refuzat: "După părerea mea, Frăţilă a regizat primirea procurilor şi respingerea lor".

Domnul Fercală a mai comentat: "Grupul Frăţilă a sperat că nu o să se prezinte acţionarii, că nu o să se ţină AGA şi că va putea să pervertească lumea, însă acţionarii nu s-au lăsat prostiţi de oameni ca aceştia, chiar cu toată campania lor murdară".

De cealaltă parte, omul de afaceri Constantin Frăţilă are o altă versiune: "Nu am putut participa la şedinţă, deoarece directorul societăţii de investiţii, Mihai Fercală, a luat-o razna, nu putea să îşi controleze vorbele, a început să istorisească motivele pentru care aş fi cumpărat eu acţiuni SIF3 în urmă cu mulţi ani, a deschis subiectul COMCM şi Scut. La o astfel de adunare nu se putea sta". În ceea ce priveşte cele 30 de împuterniciri pe care le-a primit, domnia sa motivează refuzul prin faptul că nu i s-a părut adecvat să voteze în locul unor acţionari cu care nu a discutat şi al căror punct de vedere nu îl cunoaşte.

Constantin Frăţilă ne-a declarat că va ataca AGA de ieri, în regim de urgenţă, pe motiv de nulitate absolută, întrucât voturile prin corespondenţă nu ar fi fost posibile.

AGOA a respins, ieri, toate propunerile făcute de fostul arbitru de fotbal.

Acesta, împreună cu un grup de acţionari, ce deţin împreună 5,02% din capitalul social al SIF3, solicitase aplicarea metodei votului cumulativ pentru alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere precum şi aprobarea, drept criteriu de selecţie a membrilor Consiliului de Supraveghere, vârstă cea mai mică a candidatului dintre cei care obţin acelaşi număr de voturi cumulate, exprimate de acelaşi număr de acţionari.

Adunarea Extraordinară a Acţionarilor a respins, cu 56,67% din voturi, propunerea lui Frăţilă de demitere a administratorilor şi directorilor societăţilor din portofoliu, în care care SIF 3 este acţionar majoritar, dacă aceştia nu realizează profitul aprobat prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli.

În proporţie de 54,78% din voturi, acţionarii şi-au exprimat dezacordul în legătură cu o altă propunere a lui Constantin Frăţilă, care stipula ca administratorii şi directorii societăţilor din portofoliu, în care SIF 3 este acţionar majoritar, să nu primească nicio formă de indemnizaţie suplimentară sau de premiere pentru realizările unui exerciţiu financiar dacă, în perioada respectivă, se înregistrează o scădere a activului net faţă de exerciţiul financiar precedent.

Noi acuzaţii

Scandalul dintre Fercală şi Frăţilă a reînceput după ce fostul arbitru de fotbal şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, domnia sa nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF5.

COMCM este controlată de SIF Transilvania (SIF3), cu o participaţie de 56,7%, iar Frăţilă deţine împreună cu familia 31,6% din capitalul social. În trecut, între Frăţilă şi SIF Transilvania a existat un conflict pentru controlul Scut Constanţa, societate unde COMCM are 64,0071% din capital, iar fostul arbitru din Divizia A de fotbal 32,7660%.

Ieri, Mihai Fercală a readus în discuţie controlul Scut Constanţa: "Frăţilă şi cu gaşcă de la COMCM au început vânzările la Scut. Au început să vândă acţiunile COMCM la Scut, astfel încât COMCM să piardă controlul. Probabil cei care cumpără sunt persoane puse de Frăţilă. Până mâine dimineaţă (n.r. astăzi), vom face o plângere penală împotriva acţionarilor.

COMCM refuză hârtiile de completare a ordinii de zi cu revocarea administratorilor, trimise de SIF Transilvania. Frăţilă se consideră stăpânul absolut şi nu lasă pe nimeni să intre în COMCM. El îşi închipuie că în felul acesta nu se va derula AGA şi noi nu vom putea porni acţiunile de răspundere împotriva lui şi să revocăm consiliul de administraţie. ASF, până acum, îi ia apărarea lui Frăţilă. Nu a dispus nicio sancţiune împotriva lui. O să cerem şi ASF să dispună blocarea decontării tranzacţiilor de la Scut. Aceste tranzacţii sunt frauduloase, făcute de un grup infracţional".

După ce Frăţilă fusese ales atât preşedinte al CMCM, cât şi membru în Consiliul de supraveghere al SIF3 Transilvania, părea că acesta ajusese la o înţelegere cu Mihai Fercală. Acum , însă, pare să nu mai fi rămas nici o cale de împăcare.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Nu cred caste cineva care sa-l perceapa pe Dl Fratila ca pe un cavaler pe cal alb iar pe Nea Fercala ca pe un demon. Si nici invers.

    Dar aceasta lupta dela SIF3 scoate la suprafata , sumele URIASE cu care se autorecompenseaza sefii de la TOATE SIF-URILE. 

    NERUSINARE si LIPSA ORICAREI URME DE BUN SIMT. 

    Acestea sunt caracteristicile acestui Fercala si a celorlalti conducatori de SIF-uri. 

    Asta indiferent de rezultatul votului in sedinta de la SIF3.

    FERCALA, un nesimtit care cree ca posesorul unui SRL, asa s-a comportat ,iar ASF-ul DOARME

    1. ASF nu doarme ci vegheaza la linistea lui bilteanu, (...) etc. (si asta numai atunci cand angajatii obosesc de numarat banii si iau o pauza). In rest sunt ocupati sarmanii cu primele de vacanta - la ei chiar se justifica primele de vacanta pentru ca tot anul sunt in vacanta, mai mult chiar decat parlamentarii!!

    Ma indoiesc ca atat de multe voturi (actionari) au sprijint mizeriile facute de Fercala si implicit perpetuarea lor. Multe dintre propunerile lui Fratila erau cat se poate de corecte pentru SIF si actionari si loveau in incompetenta si abuzuri (inclusiv de natura salariala). Tind sa cred ca voturile prin corespondenta sunt manipulate (mai ales ca este foarte simplu intrucat nu verifica nimeni efectiv daca toate voturile contrare lui Fercala au fost contabilizate si daca toate voturile pro Fercala chiar apartin semnatarilor!!!!! Ma indoiesc ca au fost atat de multi actionari care sa voteze IMPOTRIVA INTERESELOR LOR. ASF ar trebui sa faca verificari si chiar sa contacteze efectiv cativa dintre actionarii care au votat prin corespondenta si sa se convinga daca intra-devar au votat sau a votat Fercala pt ei. Ma indoiesc ca 95% dintre actionari sunt kamikaze si isi torpileaza propriile interese. Acolo trebuie o verificare "la sange" ca sa stim exact cum stau lucrurile pana la urma.

    1. Intr-o echipa de conducere trebuie sa fie intelegere,dar asta nu inseamna ca lenea si incompetent sa genereze asa venituri uriase in detrimentul actionarilor.

      Ca actionar ma bucur in primul rand de eliminarea ” nulitatii absolute ” - Fratila Constantin.Am fost in sala si am vazut cum s-a comportat,clovn la circ. In al doilea rand,Fercala a anuntat ca foarte curand se va retrage,sa vedem ”tinerii”,asa cum i-a prezentat,ce strategie au sa mearga mai departe si sa faca profit ; cand nu va mai fi Fercala sa vedem cine va fi hulitul ?

      In esenta nu este vorba de cum arata sau se comporta Fratila sau Fercala (pt ca nu sunt casatorit cu ei), ci ceea ce se intampla cu SIF3, cu companiile din portofoliu si cu veniturile generate. Pe mine asta ma intereseaza ca si actionar - ce se intampla cu SIF3 - pt ca acolo sunt banii mei si nu doresc sa fie gestionati de hoti si/sau de incompetenti. Romanii o vor duce bine atunci cand vor invata sa indeparteze hotii si incompetentii din viata lor.

      Intr-o echipa de conducere trebuie sa existe in primul rand corectitudine (cinste) si pregatire de specialitate (competenta). Degeaba exista intelegere atunci cand membrii ei sunt guvernati de interesele personale si actioneaza la unison (intelegere, cum spui) in sensul satisfacerii lor si in detrimentul companiei (si al actionarilor in cazul de fata)!

    Propunerile lui Fratla loveau puternic in interesele celorlalti administratori de la SIF-uri astfel ca toate SIF-urile si-au dat mana pentru sprijinirea lui Fercala. Greseala lui Fratila a fost ca nu a evaluat intregul context si s-a limitat la SIF3. Ar fi interesant cum si daca a votat FP-ul la aceasta AGA.

    Din aceasta AGA au iesit intariti baronii SIF-urilor care astfel si-au reconfirmat interesele si sferele de influenta. Reteta care i se aplica acum lui Fratila este reteta aplicata lui Chelu cu unele ajustari datorate diferentei evidente dintre cele doua persoane. 

    1. Din cate stiu eu SIF3 nu are detineri incrucisate cu celelalte SIF-uri,deci nu vad cum ” si-au dat mana ”.....

      Problema e...sti sau nu sti!!!...

      Ar trebui sa se faca public toate detinerile pe care SIF-urile le au la alte SIF-uri precum si detinerile indirecte prin interemdiul societatilor din portofoliul SIF-urilor. 

    In ciuda unor nereguli evidente, Fercala iese din nou castigator.

    Crede cineva ca aceste voturi au fost corecte? Eu cred ca au fost "aranjate", ca de fiecare data, de Fercala.

    D-le Fratila, daca tot ai intrat in lupta, te rugam sa nu abandonezi. Trebuie sa scapam de Fercala si alti indivizi ca el, care de la infiintarea SIF-rilor, au facut ce-au vrut, opiniile actionarilor nefiind luate niciodata in considerare. 

    Ar fi f. interesant sa fie verificate voturile prin corespondenta si veti vedea ce surprize vor aparea. Nu am nicio indoiala ca buletinele de vot trimise de actionari prin corespondenta au fost inlocuite de oamenii lui Fercala cu alte buletine favorabile acestuia.

    cum o fi Fercala,el ne a adus aici.Cat despre "fratila",din pacate numele n are nimic de a face cu caracterul lui.Sa stam departe de el!

    FRATILA e ujn caracter tare, am ferma convingere ca inca nu a spus tot si ca de altfel doar il executa pe FERCALA cu picatura chinezeasca in ritm rapid.Am facut un calcul daca ramanea in sedinta 2 din punctele cerute de el treceau, dar s-a incapatanat si a plecat de la acel simulacru de AGA. Avea la el 110 milioane de voturi. Faceti socoteala!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb