AGA LA BVB Se anunţă scântei

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 aprilie 2009

Se anunţă scântei

Un grup de acţionari ai Bursei de Valori Bucureşti au încercat să introducă pe ordinea de zi a Adunării Generale de astăzi revocarea Consiliului de Administraţie, potrivit unor surse din piaţă. Propunerea nu a fost, însă, inclusă în Convocatorul Adunării de astăzi pentru că ar fi fost trimisă cu o zi întârziere faţă de data limită, potrivit aceloraşi surse.

Acest lucru nu exclude, însă, ca propunerea revocării actualilor administratori ai BVB să fie dezbătută în Adunarea Generală de astăzi, fără să fie menţionată expres în convocator. În acest caz, alegerea efectivă a unui nou consiliu ar face subiectul unei alte adunări generale.

Deşi această propunere nu este nouă, ea fiind reiterată, potrivit unor surse, aproape cu prilejul fiecărei Adunări Generale a BVB, ea vine, de data aceasta, pe fondul unei nemulţumiri în rândul brokerilor. Unele case de brokeraj se află la limita supravieţurii din cauza rulajelor zilnice de la BVB, care nu reprezintă nici măcar jumătate din valoarea medie a tranzacţiilor zilnice de anul trecut, de 27 de milioane de lei.

"Este adevărat că sunt nemulţumit pentru că nu este normal ca, după 14 ani de funcţionare, Bursa de Valori Bucureşti să nu fi adoptat o serie de norme existente oriunde în altă parte", a declarat, pentru ziarul Bursa, domnul Ovidiu Sergiu Pop, preşedintele "Intervam".

"Suntem singura piaţă din Europa care mai are doar conturi individuale, dovadă că nici străinii nu prea vin pe la noi", a mai spus domnia sa, adăugând: "Am remarcat o rezistenţă la nou pe care nu reuşesc să o înţeleg. Probabil că se pleacă de la premisa că, dacă Bursa a funcţionat aşa până acum, nu este nevoie să schimbe nimic".

În general, adunările acţionarilor BVB au fost marcate de semne de dis­cordie, însă, acum, se pare că neînţelegerile au apărut tocmai între aliaţii de altă dată.

Pe lângă posibilele şicane între acţionarii BVB, aceştia vor trebui totuşi să se pronunţe asupra strategiei de listare a Bursei la cota proprie şi să aleagă un administrator nou în locul lui Nicolae Rusu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A plecat Becali, urmeaza Farmache. A ramas la Bvb ca sa-si stearga urmele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb