Agenţia de Plăţi pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală primeşte cereri de finanţare pentru noi măsuri SAPARD

Isabelle Stan
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 24 martie 2006

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APADR) primeşte, începînd de ieri, cereri de finanţare pentru ultimele patru măsuri aferente Programului SAPARD, informează un comunicat al instituţiei. Hotărîrea a fost luată în vederea verificării prealabile a formei şi conţinutului documentaţiei depuse de potenţialii beneficiari pentru ca în momentul lansării oficiale a sesiunii de depunere a proiectelor eventualele erori să fie remediate în timp util. Cererile de finanţare pentru Măsurile 1.2 - laboratoare sanitar-veterinare, fitosanitare şi de siguranţă a alimentelor, 3.2 - grupuri de producători, 3.3 - agromediu şi 3.5 - silvicultură pot fi depuse la Centrele Regionale de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pes-cuit, contractarea proiectelor urmînd să fie făcută după primirea deciziei de acreditare. Aceasta este aşteptată în maxim două săptămîni, conform semnalelor primite de la Bruxelles.

"Ne aşteptăm ca pentru Măsura 3.5 - Silvicultură să exis-te un interes deosebit şi, în consecinţă, un număr mare de proiecte în special pentru submăsura legată de modernizarea drumurilor forestiere. Agenţia este pregătită să preia şi să verifice toată documentaţia," a declarat Dan Gherghelaş, director general adjunct al APDRP.

Peste 42 milioane de euro sînt alocaţi măsurii 1.2

Măsura 1.2 - Îmbunătăţirea structurilor în vederea realizării controlului de calitate, veterinar şi fitosanitar, pentru calitatea produselor alimentare şi pentru protecţia consumatorilor are alocat un fond de 41.198.981 de euro. Tipurile de investiţii şi ajutorul financiar nerambursabil poate fi obţinut de cei interesaţi pentru îmbunătăţirea structurilor în următoarele domenii: control sanitar veterinar, fitosanitar şi controlul alimentelor. Prin această măsură este urmărită: extinderea, modernizarea construcţiilor şi dotarea unor laboratoare deja existente, îmbunătăţirea sistemelor de prelucrare şi comunicare a datelor şi informaţiilor pentru laboratoa-rele publice (dacă nu sînt finanţate prin Programul Phare).

Măsura 3.2 - Constituirea grupurilor de producători are alocaţi circa 13 milioane de euro

Fonduri totale disponibile pentru constituirea grupurilor de producători sînt în valoare de 13.006.640 de euro. Această măsură vine să stimuleze constituirea grupurilor de producători prin acordarea unui ajutor financiar în suma fixă, destinat susţinerii activităţii de înfinţare şi funcţionare a grupurilor recunoscute conform legislaţiei naţionale. Sprijinul pentru susţinerea financiară a activităţii administrative de înfiinţare şi funcţionare se acordă tuturor grupurilor de producători care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate. Acesta va fi acordat în rate fixe, în funcţie de costurile de constituire şi funcţionare a grupului.

Măsura referitoare la investiţiile în agromediu beneficiază de aproape 40 milioane de euro

Măsura 3.3 Metode agricole de producţie proiectate să protejeze mediul şi să menţină peisajul rural beneficiază de 39.023.851 de euro. Măsura con-stă într-un număr de activităţi pilot voluntare la care fermierii vor fi invitaţi să participe în schimbul unor plăţi anuale pe o perioadă de minim cinci ani.

În cadrul acestei măsuri vor fi oferite fermierilor următoarele trei submăsuri pilot: conservarea solului şi protecţia împotriva eroziunii; conservarea biodiversităţii prin practici agricole tradiţionale; agricultura ecologică. În funcţie de amplasarea geografică a submăsurilor, fermierii pot participa concomitent la una sau toate submăsurile pilot şi activităţile menţionate.

Cei mai mulţi bani merg către investiţiile în silvicultură

Cei 127.245.884 de euro alocaţi măsurii 3.5. - Silvicultură pot fi obţinuţi de cei interesaţi pentru împădurirea de terenuri agricole productive şi neproductive şi, de asemenea, crearea perdelelor forestiere (pe orice tip de teren agricol) - pe terenuri aflate în proprietate sau deţinute legal de către persoane fizice, asociaţiile lor precum şi de consiliile locale şi asociaţiile acestora.

Sprijinul va fi acordat beneficiarilor privaţi, pentru înfiinţarea de plantaţii noi, cît şi pentru lucrări de întreţinere pe o perioadă de maximum cinci ani, iar beneficiarilor publici (consilii locale), numai pentru plantare. Alte investiţii susţinute vor fi cele pentru crearea de pepiniere noi şi/sau modernizarea celor existente, inclusiv pentru dotarea cu maşini şi utilaje specifice. Investiţii pentru îmbunătăţirea prelucrării primare a lemnului şi marketingului produselor forestiere construcţia şi/sau modernizarea clădirilor operaţionale pentru procesare şi a birourilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb