AGENŢIA EUROPEANĂ PENTRU SIGURANŢA AVIAŢIEI:  Spaţiul aerian european va fi închis pentru aeronavele Boieng 737-8 MAX

L.A.
Internaţional / 13 martie 2019

Spaţiul aerian european va fi închis pentru aeronavele Boieng 737-8 MAX

Pentru că Uniunea Europeană a fost cea care a decis închiderea temporară a spaţiului aerian pentru Boeing 737 MAX, următoarele anulări de curse, din cauza avionului programat să opereze rutele, sunt considerate cazuri de excepţie, prin urmare, pasagerii nu beneficiază de compensaţii potrivit Directivei EC261/2004.

Dreptul consumatorului la compensaţie depinde în primul rând de circumstanţe - se poate lua în calcul aeroportul de pe care decolează sau cel de destinaţie -, şi în al doileea rând de felul în care ţara de origine a companiei aeriene a reacţionat la problemele mecanice ale Boieing-ului. Zborurile perturbate din vina companiei aeriene, de cele mai multe ori, permit pasagerului să ceară despăgubiri conform directivei europene, indiferent dacă aceasta a avut asigurare sau nu. Oricum, dat fiind faptul că, în mod oficial, mai multe ţări din întreaga lume - în special China, Indonezia, Singapore, Australia, Malaezia, Oman, India, Irlanda şi statele Uniunii Europene au decis să ţină la sol aeronavele 737 MAX pe motive de siguranţă, aceast lucru fiind considerat o circumstanţă extraodinară, legislaţia de călătorii (ex. Directiva Europeană EC261, Convenţia de la Montreal etc.) nu permite pasagerului dreptul la compensaţii, se arată într-un comunicat de presă, remis astăzi, Redacţiei noastre.

Pasagerii ar trebui să-şi reprogrameze zborurile, pentru că nu există niciun indiciu cu privire la momentul în care interdicţia pentru Boeing 737 MAX va fi ridicată.

Pasagerii ar trebui să ia în calcul mai degrabă reprogramarea călătoriei cu o altă aeronavă decât anularea acesteia, pentru că pasagerii care îşi anulează călătoria nu vor fi sub nicio formă eligibili pentru compensaţii. Pasagerii nu au dreptul la despăgubire sau rambursarea banilor pentru biletele achiziţionate dacă decid să-şi anuleze călătoria. Ca lider mondial în obţinerea de compensaţii pentru pasagerii companiilor aeriene, AirHelp consideră că siguranţa pasagerilor, a membrilor echipajului şi a familiilor acestora trebuie să fie întotdeauna o prioritate, mai informează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb